Ginkluotas incidentas Kauno centre

Vakar naktį pačiame Kauno centre šaudyta.

Iš įvykio vietos į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK) pristatytas Kėdainiuose registruotas 20-metis peršautu pilvu. Jeigu ne greita saugos tarnybos „Falck Security” darbuotojo reakcija ir Kauno patrulių rinktinės pareigūnų operatyvumas, incidento pasekmės galėjo būti dar liūdnesnės.

Pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, apie 2 val. nakties „Falck Security” saugomoje automobilių aikštelėje ties „Merkurijaus” prekybos centru susistumdė dvi ką tik iš naktinių Kauno barų išėjusių jaunuolių grupės. Vieną konfilkto pusę atstovavo šeši rusiškos muzikos naktiniame klube „Metelica” vakaroję kėdainiečiai. Kitą – du kauniečiai. Pastarieji šioje aikštelėje buvo palikę savo automobilį „BMW”.

Peršautasis – kiekybinę persvarą turėjusios pusės narys. Vakar iki pietų jis dar buvo neapklaustas. To policijai neleido padaryti paryčiais iš jo pilvo svetimkūnį pašalinę medikai.

Kiti šio ginkluoto incidento dalyviai (policijai pavyko sulaikyti penkis) pasakoja apie jo aplinkybes skirtingai. Ir viena, ir kita pusė dedasi aukomis. Sulaikyti sužeistojo draugai teigia, kad anie du juos puolė be priežasties. Pastarieji – kad tokiu būdu gynėsi, nes kėsintasi į jų automobilį. Jeigu ne pavogti, tai apvogti.

Atkurti tikrąsias įvykio aplinkybes nebus sunku. Viską įamžino aikštelėje įrengta vaizdo kamera.

Aikštelę saugantis „Falck Security” darbuotojas nuspaudė aliarmo mygtuką nuaidėjus pirmajam šūviui. Nedelsiant įvykio vieton atskubėjo keli jo kolegų ekipažai ir visi tąnakt Laisvės alėjos kvartale budėję policijos patruliai. Pastarieji atvyko per porą minučių.

Didžioji incidento dalyvių dalis sulaikyta. Iš šaulio paimtas be leidimo parduodamas dujinis pistoletas „Baikal”. Ar jis neperdirbtas į pavojingesnį ginklą, turės atsakyti ekspertai.

Tik vienas iš sulaikytųjų pripūtė į alkoholio matuoklį „nulį”. Kiti šio incidento dalyviai, kaip ir sužeistasis, buvo neblaivūs. Pirminiais duomenimis, visi jie – niekur nedirbantys 20-25 metų jaunuoliai.

Po apklausos sulaikytieji paleisti. Panaudotas ginklas liko policijoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Vakar rytą dar buvo neaišku, ar sužeistasis turės kam nors pretenzijų ir rašys policijai pareiškimą. Medikų teigimu, pavojus jo gyvybei negresia.

Statistika teigia, kad iš visos gausos šiemet Kaune užregistruotų ginkluotų incidentų koviniai ginklai panaudoti tik keletą kartų. Likusiais atvejais, kaip ir šiuo, žmonės buvo žalojami ginklais, parduodamais be specialaus leidimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

1 atsiliepimas į "Ginkluotas incidentas Kauno centre"

  1. Vidmas

    Ar jums neteko nei karto sutikti 20-25 metu jaunuoliu,niekur nedirbanciu,vaziniejanciu prabangiais automobiliais,elgenciansiu ypac agresyviai?Nueikite i bet koki naktini bara ir ten ju bus 90% tarp visu lankytoju.Man asmeniskai gaila policininku darbo ieskant kaltu tarp siu asmenu. Nukentiejes vistiek atsisakys rasyti pareiskima,kai tik gaus pinigus uz savo nemalonumus.Geriau uzduoti klausima, is kur gaunami pinigai? Negi tevai islaiko siuos 20-25 metu jaunuolius?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.