Australijos premjeras skuba rūpintis klimato kaita

Būsimasis Australijos ministras pirmininkas Kevinas Ruddas (Kevinas Radas) sekmadienį pažadėjo kuo greičiau įgyvendinti rinkimų kampanijos metu duotus pažadus dėl klimato kaitos, laikytus svarbiausiu jo triuškinamos pergalės elementu.
Pažadėjęs „veiksmus ir dar kartą veiksmus tučtuojau dėl klimato pokyčių bei vandens”, K.Ruddas teigė dalyvausiantis gruodį rengiamame Jungtinių Tautų valstybių suvažiavime dėl klimato kaitos, vyksiančiame Indonezijos Balio saloje. Į šią konferenciją K.Ruddą pakvietė prezidentas Susilo Bambangas Yudhoyono (Susilas Bambangas Judhojonas).

K.Ruddas telefonu Didžiosios Britanijos premjerui Gordonui Brownui (Gordonui Braunui) sakė, kad netrukus ratifikuos JT remiamą Kioto protokolą dėl klimato kaitos.

„Prezidentas Yudhoyono oficialiai pakvietė mane dalyvauti Balio konferencijoje, kurioje bus kalbama apie klimato pokyčius ir Kyoto protokolą”, – teigė K.Ruddas.

„Aš į kvietimą atsakiau teigiamai ir nekantrauju su prezidentu Yudhoyono greitai susitikti Balio saloje”, – pridūrė naujasis šalies premjeras.

2005 metų vasario 16 dieną įsigaliojusį Kyoto protokolą ratifikavo 172 šalys ir vyriausybiniai vienetai. 36 iš jų, kartu su Europos Sąjunga kaip atskiru vienetu, yra sutikusios sumažinti šešių rūšių šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą į aplinką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.