Kalifornija: Malibu nusiaubęs gaisras privertė iš namų bėgti garsenybes

Holivudo žvaigždės sekmadienį kartu su tūkstančiais kitų žmonių liko benamiais po to, kai vėjo nešamos liepsnos apėmė beveik 50 prabangių, milijonus dolerių kainuojančių namų garsenybių pamėgtame Malibu mieste ir privertė bėgti daugybę vietos gyventojų.
Pasak pareigūnų, gaisras kilo šeštadienį, apie 3 val. 30 min. vietos (13 val. 30 min. Lietuvos) laiku ir netrukus išplito per sausus krūmynus. Vėjas, kurio gūsiai siekė iki 80 kilometrų per valandą, sukėlė tikrą pragarą.

Tai jau antrasis didelis gaisras Malibu šį mėnesį.

17 val. vietos (sekmadienį 3 val. Lietuvos) laiku buvo nusiaubta apie 1880 hektarų žemės, sugriautas 51 pastatas, iš kurių 49 – gyvenamieji namai, pažeistos dar 27 pastatų konstrukcijos, pranešė Los Andželo apygardos gaisrų departamento pareigūnai.

Pasak jų, aprimęs vėjas leido ugniagesiams kovoti su gaisru, kurio 25 proc. jau suvaldyta.

Los Andželo apygardos ugniagesių vadovas Michaelas Freemanas (Maiklas Frymanas) spaudos konferencijoje sakė, kad ugniagesiai sekmadienį tikisi užgesinti 50 proc. gaisrų, jei bus palankios oro sąlygos.

Kovai su ugnimi buvo dislokuota apie 1700 ugniagesių. Jiems padeda 23 orlaiviai, tarp kurių yra vandenį laistantys sraigtasparniai ir lėktuvas DC-10, liepsnas slopinantis specialiomis cheminėmis medžiagomis.

Per gaisrus šeši ugniagesiai patyrė nedidelių kūno sužalojimų, pranešė pareigūnai.

M.Freemanas pareiškė užuojautą namų savininkams, kurių akyse sudegė jų nuosavybė, tačiau vylėsi, jog aprimęs vėjas leis ugniagesiams užgesinti liepsnas.

Ugniagesių vadovas pridūrė, kad kol kas Koralinio kanjono teritorijoje Malibu prasidėjusio gaisro priežastys nėra žinomos.

Spalį regione įsiplieskusi ugnis sudegino 1847 hektarų žemės, šešis gyvenamuosius namus, du biurus ir bažnyčią.

Šis ugnies protrūkis yra tik dalis valstijoje siaučiančių gaisrų, kuriuose žuvo aštuoni žmonės, sudegė 2 tūkst. namų, 640 tūkst. gyventojų liko be pastogės, o padaryta žala viršija milijardą dolerių (2,4 mlrd. litų).

Už 30 kilometrų į vakarus nuo Los Andželo esančiame Malibu gyvena tokios žvaigždės kaip Stingas, Jennifer Aniston (Dženifer Aniston), Melas Gibsonas,

Robertas Redfordas, Barbra Streisand (Barbra Straizand), Cher (Šer) ir Richardas Gere’as (Ričardas Giras).

Vietos žiniasklaidos teigimu, tarp evakuotųjų buvo aktoriai Matthew McConaughey (Metju Makonogis) ir Minnie Driver (Mini Draiver), o grupės „Red Hot Chili Peppers” boso gitaristo Flea (Fli) namai sudegė.

Roko žvaigždės išsiųstoje žinutėje sakoma, kad 10,5 mln. dolerių (24,3 mln. litų) vertės rūmai „supleškėjo iki pamatų”, pranešė dienraštis „The Los Angeles Times”.

Los Andžele šiemet lijo rekordiškai mažai. Nuo sausio 1 dienos iki birželio 30 dienos iškrito tik 8,15 centimetro lietaus. Tai vidutiniškai penktadalis šalies vidurkio ir mažiausias kiekis per 130 metų, kai buvo pradėtas matuoti iškritęs lietaus kiekis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.