Per savižudžio išpuolį Afganistane žuvo Italijos karys ir trys vaikai

Šeštadienį vaizdingame miestelyje netoli Afganistano sostinės Kabulo Talibano savižudis sprogdintojas užmušė septynis žmones, tarp kurių buvo trys vaikai ir italas karo inžinierius, pranešė pareigūnai.

Dar trys italai ir devyni afganai, iš kurių penki vaikai, buvo sužeisti per išpuolį Paghmano mieste, už 25 kilometrų į vakarus nuo Kabulo, naujienų agentūrai AFP teigė Italijos ir Afganistano pareigūnai.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė Talibano kovotojai, kurie nuolat rengia sukilimus prieš Vakarų remiamą vyriausybę. Vien šiemet surengta virš 130 panašių išpuolių.

Vyresnysis policijos pareigūnas, generolas Zalmai Uriakhailas (Zalmajus Uriachailas) žurnalistams sakė, kad trys iš žuvusiųjų per išpuolį buvo vaikai, o dar trys – suaugusieji. Kai kurie iš pastarųjų greičiausiai buvo prekybininkai, dirbę pamėgtoje iškylų vietoje esančiuose kioskuose.

Priešais sprogimo vietą esančioje teritorijoje verkiantys vyrai ir moterys rinkosi prie kruvinų, kulkų suvarpytų tėvo ir jo šešiamečio sūnaus kūnų.

Kai kurie spėliojo, jog šeima žuvo, kai per išpuolį pradėjo šaudyti kariai. „Tie kiaulės jį nušovė”, – teigė vienas piktas žuvusiojo giminaitis.

Tačiau Z.Uriakhailas ir Paghmano regiono policijos vadas Abdulas Razaqas (Abdulas Razakas) kategoriškai atmetė šiuos kaltinimus.

Apvalios žaizdos atsirado ne nuo kulkų, kaip buvo įtarta, o nuo bomboje įmontuotų rutulinių guolių, teigė Z.Uriakhailas, rodydamas smulkius metalinius kamuoliukus.

Rutuliniai guoliai buvo panaudoti ir lapkričio pradžioje, kai šiaurinėje Baghlano provincijoje per savižudžio išpuolį žuvo beveik 80 žmonių, 59 iš jų – vaikai. Tai buvo kruviniausias išpuolis Afganistane.

Pasak vietinių, šeštadienį savižudis bombą detonavo gatvėje, už šimto metrų nuo paprastai tylaus miestelio centro, netoli pėsčiųjų tilto, kurį pastarąsias kelias savaites statė italai.

Apie 35 metų italas karo inžinierius mirė pakeliui į ligoninę, naujienų agentūrai AFP sakė Italijos kontingento NATO vadovaujamose Tarptautinių saugumo paramos pajėgose (ISAF) atstovas kapitonas Erosas Correa (Erosas Korėja).

Dar du karo inžinieriai ir karys buvo lengvai sužeisti, pridūrė jis.

Pasak policijos, iš užpuoliko teliko dvi kojos.

Iš 37 valstybių atstovų sudarytose ISAF tarnauja ir apie 2390 Italijos karių. ISAF su JAV vadovaujamomis pajėgomis padeda vyriausybei saugoti Afganistaną nuo Talibano sukilėlių išpuolių

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.