Nauja brass kvinteto programa su japoniškais akcentais

Lapkričio 27 d., antradienį, 18 val. Klaipėdos brass kvintetas: Vilmantas Bružas (vadovas, trimitas), Alius Maknavičius (trimitas), Steponas Sugintas (trombonas), AlgirdasUlteravičius (valtorna), Jurgis Dargis (tūba) Koncertų salės scenoje pristatys programą, sudarytą iš šiuolaikinės muzikos kūrėjų Eugene Bozza, Sandor Szokolay, John Bavicchi kūrinių.

Taip pat nuskambės nauja jaunos uostamiesčio kompozitorės Laimos Jedenkutės kompozicija. Kultūros ministerijos užsakymu jos kūrinys „Vienaragis”, skirtas aspecialiai šiam brass kvintetui ir skaitovui. Eilių autorius – kompozitorės vyras, poetas Dainius Sobeckis, kuris ne tik skaitys parašytą tekstą kompozicijos atlikimo metu, bet ir ves koncertą.

Pasak kompozitorės Laimos Jedenkutės, kūrinio muzika ir poetinis tekstas inspiruoti japonų rašytojo Haruki Murakami knygos „Negailestinga stebuklų šalis ir Pasaulio galas”.

„Negailestinga stebuklų šalis ir Pasaulio galas” – tai tartum du romanai vienoje knygoje, vieningas rišlus turinys, turintis du pavadinimus, du tekstai, sujungti laiko grandine ir egzistuojantys lygiagrečiai vienas kito. Kūrinio „Vienaragis” tekstą Dainius Sobeckis parašė Japonijos poezijos – haiku forma.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.