JAV doleris euro atžvilgiu vėl smuktelėjo

Azijoje ketvirtadienį JAV dolerio kursas euro ir valiutų krepšelio atžvilgiu smuktelėjo iki naujų rekordinių mažumų. Tam įtakos daugiausia turėjo sustiprėję spėjimai, jog JAV federalinis atsargų bankas mažins bazinę palūkanų normą, nes kaip prognozuoja analitikai, JAV ekonomikos augimo tempai kitais metais sulėtės.

Jenos kursas JAV dolerio atžvilgiu smuktelėjo, tačiau per daug nenutolo nuo aukščiausio lygio per 2,5 metų JAV valiutos atžvilgiu, nes susirūpinimas dėl kreditavimo rinkų ir JAV ekonomikos būklės skatino investuotojus vengti rizikingų operacijų.

Rinkos dalyviai vis daugiau nerimauja dėl finansinių kompanijų augančių nuostolių, susijusių su krize hipotekos sektoriuje, ir jų įtakos apskritai visai JAV ekonomikai.

Prekiautojų teigimu, artimiausiu metu galimi staigūs valiutų svyravimai, nes likvidumas nedidelis dėl poilsio dienų JAV rinkose (čia švenčiama Padėkos diena) ir Japonijoje, kur penktadienį švenčiama nacionalinė šventė.

„Dabar rinka budriai seka, kokia bus valdžios Japonijoje ir Europoje reakcija į savo valiutų augimą, kai jena artėja prie psichologiniu požiūriu svarbios 105 jenų (už dolerį) ribos, o euras artėja prie 1,50 JAV dolerio”, – sakė analitikas iš „Shinko Securities” Kengas Sudzukis (Kengo Suzuki).

Rytinėje prekybos sesijoje JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu pakilo nuo 108,28 iki 108,98 jenos.

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu ūgtelėjo nuo 1,4855 iki 1,4858 JAV dolerio.

Euro kursas jenos atžvilgiu ketvirtadienį siekė 161,91 jenos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.