„Šiauliai” iškovojo pirmąją pergalę ULEB taurės turnyre

„Šiaulių” krepšininkai iškovojo pirmąją pergalę ULEB taurės turnyre. Namų arenoje šiauliečiai po atkaklios ir permainingos kovos rezultatu 85:76 (22:22, 21:24, 17:17, 25:13) nugalėjo „Bosna” krepšininkus, patyrusius antrąją nesėkmę.

Susitikimo pradžioje svečiai iš Bosnijos ir Hercegovinos spurtavo 7:0, tačiau daugiausiai A.Granto pastangų dėka šiauliečiai ne tik išlygino rezultatą, tačiau ir persvėrė jį savo naudai (9:7). Likusį kėlinuko laiką vyko apylygė kova, o pirmaujanti ekipa kelis sykius keitėsi. Po pirmojo kėlinuko rezultatas buvo lygus 22:22, o labiausiai pastebimas „Šiaulių” gretose buvo amerikietis A.Grantas, kuris per pirmąsias 10 minučių surinko 12 taškų.

Antrajame kėlinuke ekipos ir toliau žaidė apylygiai. Sužaidus penkias minutes „Šiauliai” spurtavo 7:2 ir įgijo 5 taškų persvarą (41:36), tačiau varžovai pasivijo netiksliai atakavusius šeimininkus ir susigrąžino persvarą 42:41, o S.Kuzminskas prasižengė ketvirtąjį kartą. Kėlinuko pabaigoje šeimininkai kelis sykius suklydo ir leido „Bosna” ekipai pabaigti ketvirtį pirmaujant 46:43.

Po didžiosios pertraukos „Šiauliai” pagerino žaidimą ir D.Zavacko dvitaškis grąžino šeimininkams pranašumą (51:50), tačiau šiauliečiai negalėjo sustabdyti „Bosna” legionieriaus K.Hillo, kuris pelnė 8 taškus ir persvėrė rezultatą svečių naudai (58:54). Netrukus „Bosna” ekipa įgijo didžiausią 6 taškų persvarą (63:57), bet kėlinuką užbaigė J.Olivero prasiveržimas su pražanga ir prieš lemiamą ketvirtį „Šiaulių” deficitas siekė 3 taškus (60:63).

Ketvirtąjį kėlinuką pradėjo M.Ruikio tritaškis, išlyginęs rezultatą (63:63). Netrukus aikštelę dėl išnaudoto pražangų limito paliko „Šiaulių” lyderis A.Grantas, o iniciatyvos ėmėsi D.Zavackas, kuris pelnė dvitaškį su pražanga ir grąžino šeimininkams pranašumą (69:68). Vis dėlto svečiai, kaip įprasta, išlygino rezultatą, o po to persvėrė jį savo naudai. Likus kiek daugiau nei 3 minutėms tritaškį pataikė G.Maceina (75:74), o lemiamu metu iniciatyvos vėl ėmėsi D.Zavackas. Jis sumetė abu baudos metimus, o po to pataikė tritaškį ir likus žaisti mažiau nei minutę padidino šiauliečių pranašumą iki 5 taškų (80:75).

„Šiauliai”: J.Olivero 20 (dvitaškiai 7/8, tritaškiai 0/4, 4 kld.), D.Zavackas ir A.Grantas – po 18 ir 5 atk.kam., M.Ruikis 11, S.Kuzminskas 7 (dvitaškiai 3/8, baudos 1/6, 6 atk.kam.), G.Maceina 5 (5 rez.perd.), A.Masiulis 4, R.Vaičiūnas 2.

„Bosna”: K.Hillas 17 (6 rez.perd.), E.Bavčičius (7 atk.kam.) ir L.Williamsas – po 12, Q.Greeras ir B.Bailey – po 11.

Kitas rungtynes „Šiauliai” žais lapkričio 27 dieną namuose su Gildfordo „Heat” (Didžioji Britanija) krepšininkais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.