Vilniuje veikiantį baltarusių universitetą parems Vengrija

Vengrija finansiškai parems Vilniuje veikiantį iš Baltarusijos ištremtą Europos humanitarinį universitetą (EHU).
Apie tai paskelbė Vengrijos premjeras Ferencas Gyurcsany, antradienį su Lietuvos užsienio reikalų ministru Petru Vaitiekūnu susitikęs su EHU profesūra ir studentais.

Vengrija skyrė 50 tūkst. eurų paramą EHU 2007-2008 akademiniais metais, ją ketina tęsti ir vėliau.

„Europos vyriausybių parama yra stiprus signalas Baltarusijos žmonėms, neleidžiantis pamiršti, kad Baltarusija yra Europoje. Teikdamos paramą EHU, Europos vyriausybės pirmiausia gina bendruosius europinius principus ir vertybes”, – ta proga sakė ministras P.Vaitiekūnas.

EHU buvo įkurtas 1992 metais Baltarusijoje ir veikė kaip privati aukštoji mokykla, bet po 12-kos metų autoritarinis prezidento Aleksandro Lukašenkos režimas jos licenciją panaikino.

2005-aisiais Europos Komisijos, Europos ir Amerikos vyriausybių, organizacijų ir privačių rėmėjų pastangomis EHU savo veiklą pratęsė Vilniuje, po metų jam suteiktas Lietuvos universiteto statusas. Šiuo metu EHU mokosi apie 1500 studentų iš Baltarusijos.

„Mes didžiuojamės, jog unikalus EHU projektas atgimė būtent Vilniuje”, – susitikime su universiteto profesūra ir studentais sakė Lietuvos UR ministras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.