Vilniuje vyks šeštasis Gospel muzikos festivalis

Nuo 2002 m. Vilniaus Gospel festivali organizuojanti Lietuvos jaunųjų krikščionių sąjunga šiemet pristato šeštąją koncertų programą. Organizacijos vadovas Algirdas Čiukšys žada, kad lapkričio 23, 24, 25 dienomis klausytojų laukia įspūdingos muzikos vakarai, kurie vyks Vilniaus kolegijos menų fakultete, Visų Šventųjų bažnyčioje ir Nacionalinės filharmonijos salėje.
Festivalyje skambės daug žymių giesmių, tiek senųjų spiričiuelių, tiek šiuolaikinių gospel kūrinių. Baigiamajame koncerte filharmonijoje pasirodys solistai Gunars Kalninš (Latvija), Rosita Čivilytė ir Kristina Žaldokaitė, jungtinis Vilniaus Gospel festivalio choras (apie 250 dainininkų), kuriam vadovaus dirigentė ir solistė iš Švedijos Monica Tonquist. Renginį ves Viktoras Gerulaitis.
Pasak vieno iš festivalio organizatorių Jono Sakalausko, pagrindinis Vilniaus Gospel festivalio prioritetas – supažindinti klausytojus su populiariais gospel muzikos kūriniais bei talentingais atlikėjais. Festivalio metu taip pat vyks Gospel muzikos mokymai, paskaitos, kuriuos ves pedagogai iš Švedijos bei Lietuvos. Bus suburtas ir Nacionalinėje filharmonijoje koncertuos jungtinis Gospel choras, kurio dalyviai – dainininkai iš įvairių Lietuvos miestų bei svečiai iš Latvijos ir Švedijos.

VILNIUS GOSPEL 2007 PROGRAMA

Lapkričio 23 diena (penktadienis)

16.00 val. Vilniaus kolegijos menų fakultetas

Gospel vadovų, dainininkų ir pianistų mokymai

20.00 val. Vilniaus kolegijos menų fakultetas
Chorų „Sounds in G” ir „GG choir” (Latvija) koncertas, Solistė Monica Törnqvist (Švedija).

Lapkričio 24 diena (šeštadienis)

18.00 val. Vilniaus Visų Šventųjų bažnyčia
Gospel mišios ir koncertas. Dalyvauja jungtinis festivalio gospel choras

Lapkričio 25 diena (sekmadienis)

12 val. Lietuvos Nacionalinės filharmonijos salė
Baigiamasis festivalio koncertas . Dalyvauja festivalio jungtinis gospel choras

Solistai – Rosita Čivilytė, Kristina Žaldokaitė ir Gunars Kalninš (Latvija)

Ritmo grupė – Gospel Crew .

Dirigentė Monica Törnqvist (Švedija)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Vilniuje vyks šeštasis Gospel muzikos festivalis"

  1. Nijole

    Ar dar nepasiilgote gospel festivalio? Visai nejuokauju. Visą dieną gyvenau gospel suteikta energija ir pagalvojau , kad visai būtų gerai , kad jis vyktų bent du kartus per metus, o dabar laukti net 12 mėnesių. Dėkoju organizatoriams ir šaunuolei Monikai

  2. OrdinaryGirl

    Oooo… Kaip ash pasiilgau Gunaro ir Monikos… Festivalis man paliko neishdildoma ispudi turbut visam gyvenimui… O ir gospel muzika, kuria pirma karta pazinau per shi festivali man tapo be galo artima. Tiesiog gyvenu su gospeliu… Net i Harlem Gospel Choir koncerta bilietus nusipirkau… Na o Gunars… Ech… Jis ish vis tooooks be galo nuostabus… Talentingas nors dar tebera toks jaunas (26m)… Tikiuosi, kad ir Gospel 2008 festivalyje ji pamatysiu… Ech… Su nekantrumu laukiu… 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.