S.Berlusconi steigia partiją masėms

Garsusis buvęs Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi pareiškė kursiąs naują centro dešinės partiją.

Rėmėjams, susirinkusiems Milane, S.Berlusconi pažadėjo, kad naujoji partija suvienys italus, kuriems „nepriimtina sena ir sukriošusi politika”. Nepaisant gausios pastarojo meto kritikos iš dabartinės centro dešinės stovyklos, S.Berlusconi tikisi, kad prie naujos partijos kūrimo prisidės ir kiti jo koalicijos nariai. Labiausia buvęs premjeras buvo kritikuojamas už reikalavimus surengti išankstinius rinkimus ir skambias nepasitvirtinusias prognozes dėl greito Romano Prodi vyriausybės žlugimo.

Susivienijusi centristų ir dešiniųjų partija yra seniai svajotas S.Berlusconi projektas. Veikiausiai jį palaiko ir kai kurie kiti politikai. „Nacionalinio Aljanso” lyderiai pareiškė, kad atėjo laikas įrodyti, ar Italijos centro dešinieji gali suvienyti jėgas. Jei to padaryti nepavyks – daugiapartinę jų koaliciją galima laikyti kaip nebeegzistuojančią.

S.Berlusconi atmeta kaltinimus ir teigia surinkęs daugiau nei septynis milijonus parašų dėl išankstinių parlamento rinkimų. Tokia didelė rinkėjų parama, jo nuomone, turėtų užtikrinti sėkmę naujajai partijai, kurią numatoma pavadinti „Italų tautos laisvės partija”. „Ši partija dešimtmečiams taps laisvės ir demokratijos protagoniste”, – pareiškė buvęs premjeras. Senoji premjero partija „Forza Italia” turi būti įtraukta į naująjį judėjimą.

Ekspertai pažymi, kad naujosios partijos sėkmė labiausiai priklausys nuo kitų centro dešiniųjų partijų, kurios, bent jau kol kas, laikomos kaip S.Berlusconio sąjungininkės. Pažymima, kad daugelis koalicijos partnerių gana skeptiškai vertina šį projektą. Daugelis dešiniųjų lyderių teigia, kad tik nauja vadovavimo taktika gali užtikrinti naujosios partijos gyvibingumą. Panašios pozicijos laikosi ir svarbiausi S.Berlusconi koalicijos partneriai – „Šiaurės Lygos” lyderis Umberto Bossi ir „Krikščionių Demokratų” vadovas Pieras Ferdinando Casini.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.