Gyčio Ivanausko teatras – “8 kvadratiniai metrai”

Gruodžio 19 d. Vilniuje, „Domino” teatre ir gruodžio 20 d. Kauno valstybiniame dramos teatre Gyčio Ivanausko teatras publikai pristatys spektaklio „8 kvadratiniai metrai” premjerą. Žiūrovai turės puikią galimybę išvysti netradiciškai pateiktą tango ir scenoje regėti suderintus nesuderinamus dalykus. Čia nebus gražių kabaretinių kostiumų, cigarečių ir brendžio – viskas daug paprasčiau – šokis, aukščiau už viską.

Spektaklio autorius ir scenografas- Gytis Ivanauskas

Choreografija- Brigita Urbietytė

Kostiumų dailininkė- Justė Maldžiūnaitė

Šokėjai- Naglis Bierancas, Gytis Ivanauskas, Agnė Ramanauskaitė, Paulius Tamolė, Evaldas Taujanskis, Brigita Urbietytė, Dovilė Džervutė.

8 kvadratiniai metrai tai erdvė, kurioje vyksta spektaklio veiksmas. Tai simbolinė „pamišėlių” erdvė, kurioje kiekvienas gyvena savo įsivaizduojamame pasaulyje, bendrauja tik jiems suprantama kalba, girdi tik sau suprantamus garsus. Šeši skirtingų likimų žmonės, gyvenantys atskiruose mikro pasauliuose, vienijami aštuonių kvadratinių metrų „palatos”, šaltų metalinių grindų ir bendros aistros- tango. Vienintelis būdas išlikti šiame beprotiškame pasaulyje- šokti. Šokti tango tam, kad išliktum. Choreografės Brigitos Urbietytės argentinietiškąjį tango spektaklio autorius Gytis Ivanauskas įspraudžia į netradicinius rėmus. Šiuose rėmuose pamatysi ir Napoleoną, ir miraže prabėgančią voverę, saugančią didžiulį riešuto vaisių- visa tai lyg sugadintos kino juostos „brokas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Gyčio Ivanausko teatras – “8 kvadratiniai metrai”"

  1. nenufera

    kad zinotumet su kokiu nekantrumu as laukiu sito spektaklio!!!!!! 😛

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.