Sprogimo Ukrainos šachtoje aukų skaičius pasiekė 88

Sprogimo Ukrainos šachtoje aukų skaičius pasiekė 88

Doneckas, lapkričio 20 d. („Interfax”-BNS). Per sprogimą O.Zasiadkos anglių šachtoje Donecke žuvo mažiausiai 88 žmonės, o dar dvylika laikomi dingę be žinios, bet galimybių juos išgelbėti yra mažai.
„Rasti 88 angliakasių kūnai, o dar dvylika yra dingę be žinios”, – sakoma antradienį išplatintame Nepaprastųjų situacijų ministerijos panešime.

Pasak Ukrainos vicepremjero Andrejaus Kliujevo, ligoninėse dabar yra 30 nukentėjusių angliakasių.Vieno iš jų būklė sunki.

Angliakasių profsąjungos pažymi, kad galimybių surasti žmones gyvus nedaug. Ukrainos vyriausybės pareigūnas praneša, kad sprogimo aukų skaičius gali pasiekti 100 žmonių.

Tragedija O.Zasiadkos šachtoje jau tapo baisiausia Ukrainos anglių pramonės istorijoje. Iki tol didžiausia buvo avarija 2000 metais M.Barakovo šachtoje Lugansko srityje, kai dujų sprogimo aukomis tapo 80 angliakasių.

Sprogimas M.Zasiadkos šachtoje įvyko sekmadienį apie 3 val. ryto maždaug 1 kilometro gylyje. Tuo metu kirtavietėje buvo daugiau kaip 450 angliakasių. Mažiausiai 350 žmonių buvo išgelbėti, iš jų apie 30 paguldyti į ligoninę, daugelis jų nukentėjo nuo metano garų.

Antradienis paskelbtas Ukrainoje katastrofos aukų gedulo diena. Donecko srityje jau paskelbtas trijų dienų gedulas.

Į įvykio vietą atvyko Ukrainos ministras pirmininkas Viktoras Janukovyčius ir šalies prezidentas Viktoras Juščenka.

Sekmadienį V.Juščenka pareikalavo patraukti atsakomybėn avarijos O.Zasiadkos šachtoje kaltininkus ir pabrėžė, jog vyriausybė nepakankamai rūpinasi, kad Ukrainos anglių pramonė būtų saugesnė.

V.Janukovyčius savo ruožtu pažymėjo, jog O.Zasiadkos šachtoje buvo atliekama gręžimo darbai, siekiant iš anglių klodo pašalinti dujas, ir jie iš anksto buvo suderinti su valdžia.

„Aš manau, kad nuo tokių atvejų anglių pramonėje neapdrausta nė viena šachta pasaulyje. Visos avarijos, kurios vyksta šachtose, susijusios su kalnakasybos darbais, o stichija nieko nepagaili, ji negailestinga”, – pažymėjo Ukrainos ministras pirmininkas.

Drauge jis sakė, kad vyriausybė „kelia uždavinį didinti anglių gavybą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.