Pinigai iš senamiesčio „iškeliauja” į šiaurinio išvažiavimo kelią

Miesto Tarybos komitetai pradėjo svarstyti Savivaldybės administracijos parengtą sprendimo projektą dėl ilgalaikės paskolos gatvėms ir pastatams rekonstruoti lėšų perskirstymo.

Sprendimo projektu siūloma Daržų gatvei atnaujinti šiais metais numatytus per milijoną litų skirti Pievų gatvės rekonstrukcijos nuo susijungimo su šiaurinio išvažiavimo kelio iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto darbams apmokėti.

Siūlyti tokį sprendimą paskatino Savivaldybės administracijos Investicijų ir verslo plėtros skyriaus prašymas. Pievų gatvė – šiaurinio išvažiavimo kelio iš uosto atšaka, todėl darbus čia būtina užbaigti kartu – iki sausio vidurio. Projektas iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis, todėl esą būtina pašalinti visas kliūtis, galinčias sutrukdyti jo įgyvendinimą iki nustatyto termino.

Pirminiais apskaičiavimais, Pievų gatvės rekonstrukcijos darbai buvo įvertinti 5 mln. 237 tūkst. 943 litais. Tačiau pasibaigus viešųjų pirkimų procedūroms ši suma išaugo 967 tūkst. litų. Be to, sutartyje su rangovu nebuvo numatytos išlaidos, reikalingos bendrovei VST priklausantiems elektros tinklams iškelti ar rekonstruoti. Tai atsiėjo papildomus 150 tūkst. litų.

Iš viso Pievų gatvės rekonstrukcijos darbams apmokėti šiandien trūksta apie 1,1 mln. litų.

Tam, kad ši suma būtų skirta ne Daržų, o Pievų gatvei, neprieštarauja ir Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyrius, juo labiau kad jokie darbai šioje senamiesčio gatvėje šiais metais nė nebuvo pradėti. Priežastis paprasta – užsitęsus Tiltų gatvės rekonstrukcijai uždaryti dar vieną iš svarbiausių senamiesčio gatvių būtų buvę neprotinga.

Daržų gatvės rekonstrukcijos darbus ketinama pradėti kitais metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.