Už vardinį numerį – 10 tūkstančių litų

Klaipėdiečiai vis dažniau stebina ne tik prabangiais ir išskirtiniais automobiliais, bet ir dešimt tūkstančių litų kainuojančiais, akį rėžiančiais vardiniais jų numeriais.

Įamžino 69 pozą

„Regitros” specialistai pastebi, kad žmonės, norėdami išsiskirti, pasižymi lakia fantazija bei sugalvoja pačių keisčiausių užrašų, tokių kaip: ANGLAS, ARMEN1, BLACK7, DEVIL1, ANGEL1, SHOOL ar T1KJUM, 2BIG4U, GURU2, SPURGA.

Automobilio numerius atstojantys užrašai AVILYS, KAILIS, KORYS1, VABALAS išduoda, kad už vairo sėdi gamtos mylėtojas.

Svajokliai ar įsimylėjėliai „Regitroje” yra įregistravę numerius LOVEU2, SWEEET , IDREAM ir net „seksualią” dviejų skaičių kombinaciją 69.

„Ko tik žmonės neprigalvoja. Jei nebūtų jokių ribojimų, tuomet gatvėse atsirastų ir nepadorių, žargoninių žodžių, keiksmažodžių ar įvairių įžeidžiančių sąvokų”, – sakė „Regitros” Klaipėdos filialo specialistas Ričardas Dobiliauskas, kuris patikino, kad kompetentinga komisija sprendžia ar vairuotojo pageidaujamo numerio užrašas neprasilenkia su kalbos kultūra.

Žiguliai, vardu Kaunas

Išskirtiniai vardiniai ir įvairių skaičių kombinaciniai transporto priemonių numeriai pradėti registruoti nuo 2000 metų vasario 1 dienos. Iš pradžių jų kaina siekė keturis tūkstančius litų. Didėjant paklausai ji nuolat augo.

Dar neseniai vardiniai automobilių numeriai kainavo 5 tūkst., dabar – 10 tūkst litų.

„Visame pasaulyje tokie dalykai įprasti. Norima ne tik išsiskirti. Kartais vadovaujamasi astrologiniais ar net mitologiniais dalykais. Žmonės tiki, kad vienas ar kitas numeris neša jiems sėkmę”, – pasakojo R.Dobiliauskas.

Per beveik aštuonerius metus lietuviai labiausiai pamėgo automobiliams duoti savo vardus. Gatvėmis važinėja JONAS1, JUSTAS, OSCARS, PETRAS, L1D1JA, SONATA, ALEXEI1, VYDAS ir gausybė kitų. Vienas Klaipėdos verslininkas turi du automobilius vardiniais numeriais REMIS1 ir REMIS2, rodančius kam jie priklauso.

„Regitros” specialistai stebėjosi, kad vienas kaunietis senam 1977-ųjų laidos baltos spalvos VAZ-2106 – įsigijo keliskart brangesnius nei pats automobilis vardinius numerius KAUNAS.

Įspėja ir vagis

Nemėgstantys labai atkreipti į save dėmesį, tačiau norintys turėti lengvai įsimintinus automobilio numerius, gali rezervuoti tik trijų skaičių kombinaciją. Tai kainuoja gerokai pigiau – 500 litų.

„Populiariausi yra trijų septynetų, aštuonetų, penketų ir devynetų kombinacijos, tačiau žmonės nevengia ir šėtono skaičiumi vadinamų trijų šešetų. Savojo išsvajoto numerio žmonės laukia net po kelis mėnesius eilėse”, – teigė „Regitros” specialistai.

Sklinda kalbos, kad ir nusikalstamo pasaulio atstovai siekia įregistruoti savo numerius su skaičiais 006. Taip jie vieni kitiems praneša, kad vogti to automobilio nepatartina.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.