Neslūgstant susirūpinimui dėl kreditavimo JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu smunka

JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu Azijos prekyboje pirmadienį smuko, nes susirūpinimas dėl JAV būsto sektoriaus ir būgštavimai, kad finansinių organizacijų nuostoliai, patirti dėl krizės kreditavimo sektoriuje, neigiamai atsilieps visai ekonomikai, paskatino investuotojus vengti JAV valiutos.

Vangioms investuotojų nuotaikoms įtakos turėjo ir silpni JAV makroekonominiai duomenys, gauti praėjusios savaitės pabaigoje, kurie parodė, kad pramonės gamybos apimčių sumažėjimas šalyje spalį buvo didžiausias nuo sausio, o užsienio investicijų į JAV aktyvus apimtys rugsėjį buvo mažesnės nei tikėjosi analitikai.

Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių finansų ministrai ir centrinių bankų vadovai per viršūnių susitikimą, vykusį savaitgalį Keiptaune, pažymėjo, kad nuolatiniai valiutų svyravimai nepageidaujami. ir pabrėžė būtinybę išlyginti pasaulinius disbalansus, augant infliacijos ir ekonominio augimo rizikoms.

Prekiautojų teigimu, rinkos dalyviai beveik nesureagavo į G20 pareiškimus, nes juose nebuvo nieko netikėta.

Rytinėje prekybos sesijoje euro kursas JAV dolerio atžvilgiu pakilo nuo 1,4657 iki 1,4661 JAV dolerio. JAV doleris pirmadienį kainavo 110,62 jenos.

Euro kursas jenos atžvilgiu sudarė 162,20 jenos.

Tačiau svaras sterlingų jenos atžvilgiu smuko nuo 227,71 iki 227,15 jenos, nes silpni duomenys apie mažmeninius pardavimus Didžiojoje Britanijoje praėjusią savaitę sustiprino investuotojų lūkesčius, kad bazinė palūkanų norma šalyje bus mažinama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.