JT vadovas: klimato pokyčių tarybos ataskaita „parengė dirvą proveržiui”

Šeštadienį Tarpvyriausybinės klimato pokyčių tarybos (IPCC) paskelbta ataskaita dėl pasaulinio atšilimo „parengė dirvą tikram proveržiui” derybose dėl klimato kaitos, kurios ateinantį mėnesį rengiamos Indonezijoje, pranešė Jungtinių Tautų vadovas Ban Ki-moonas (Ban Kimunas).
„Negalime išvykti iš Balio salos neįvykdę šio proveržio”, – teigė Ban Ki-moonas, pridurdamas, kad klimato pokyčių keliama grėsmė yra „mūsų amžiaus iššūkis”.

IPCC ataskaitoje yra „įkvepianti žinia mums visiems, kad esama realių ir įgyvendinamų būdų kovai su klimato kaita”, sakė jis.

Ban Ki-moonas įspėjo, jog pasaulis dėl globalinio atšilimo yra arti „katastrofos”.

Ispanijoje, Valensijos mieste pristatytoje IPCC ataskaitoje teigiama, kad žmogaus įtakos planetos atšilimui įrodymai yra „neabejotini” ir kad situacija gali tapti nebepataisoma. Tirpstantys ledynai ir Alpių kalnų sniegas, plonėjantis Arkties jūros vasarinis ledas bei amžinasis įšalas rodo, jog pasaulinis atšilimas vis stiprėja.

Dokumentas, kurio 23 puslapiuose apibendrinama 3000 puslapių dydžio IPCC atlikta studija, skirtas padėti politikams, susiduriantiems su tokiais rimtais sprendimais kaip iškastinio kuro keliamo užterštumo mažinimas, perėjimas prie švaresnės energijos, gynybos nuo ekstremalių oro sąlygų gerinimas, ir kitomis problemomis, kurios dėl klimato pokyčių vis aštrės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.