„Mažeikių nafta” atnaujino produkcijos gamybą

Vienintelė Baltijos valstybėse naftos perdirbimo įmonė AB „Mažeikių nafta” baigė kapitalinį remontą ir pradėjo gamybą.
„Šis kapitalinis remontas įeis į įmonės istoriją savo darbų mastais ir jo metu dirbusių žmonių skaičiumi. Atlikti darbai turės didelę reikšmę bendrovės ateičiai – leis padidinti naftos perdirbimo įmonės veiklos patikimumą ir efektyvumą”, – sako AB „Mažeikių nafta” generalinis direktorius Marek Mroczkowski.
Remonto metu įmonėje dirbo daugiau nei 4000 rangovinių organizacijų darbuotojų iš 15 šalių. Buvo sudarytos sutartys su 80 rangovinių bendrovių: dauguma jų – Lietuvos ir Lenkijos įmonės. Per šį kapitalinį remontą buvo atlikta beveik trigubai daugiau darbų nei ankstesnįjį, 2003 m. kapitalinį remontą.
Didžiausio Bendrovės istorijoje kapitalinio remonto metu, be įrenginių remonto ir jų atnaujinimo, buvo atlikti ir itin reikšmingi modernizavimo darbai: buvo pakeistos dvi krosnys, naftos distiliacijos įrenginio kolonoje sumontuota nauja vidinė įranga, pakeistas katalizinio krekingo reaktorių blokas, atlikti kiti modernizacijos darbai.
„Kapitalinio remonto metu įdiegtos naujovės ir technologiniai patobulinimai leis taupyti energijos kaštus ir iš to paties žaliavos kiekio pagaminti daugiau šviesiųjų naftos produktų”, – sako Bendrovės naftos produktų gamybos direktorius Viktoras Vasilavičius.
Kapitalinis remontas itin reikšmingas žingsnis tolesniam įmonės modernizavimui. Šiam tikslui per artimiausius penkerius metus bus skirta 1,5 milijardo dolerių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.