Šiandien streikavo Zarasų pedagogai, ryt – Klaipėdos ir Kretingos

Raminti streikuojančius Zarasu pedagogus atvykęs Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas buvo sutiktas bulvėmis su lupenomis ir kefyru

Šiandien, lapkričio 15 d., įspėjamasis mokytojų streikas įvyko dviejose Zarasų mokyklose, kitą savaitę vyks dar keturiose. Tai kol kas vienintelis rajonas Aukštaitijoje, kurio pedagogai didesnių atlyginimų nusprendė reikalauti streikais.

Pasak Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Zarasų rajono susivienijimo pirmininko Andriaus Navicko, žmonės nusiteikę ryžtingai ir nežada sustoti.

Jokių nesklandumų per dviejų valandų įspėjamąjį streiką nebuvę, visi mokiniai buvo perspėti ir nuo 8 iki 10 val. beveik nė vienas neatėjo į mokyklas. A.Navicko teigimu, direktorių spaudimas buvo juntamas tik iš pradžių, buvo bandoma trukdyti informacijos skleidimui, nukabinėjami skelbimai apie streiką, tačiau mokytojai vieningai palaikę streiko idėją, tad spaudimas gerokai sumažėjęs.

O išvakarėse su mokytojais susitiko Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Alvydas Puodžiukas, Zarasų rajono vicemeras Vytautas Sekonas ir Švietimo skyriaus vedėjas Stanislovas Kaulavičius. Susitikime taip pat dalyvavo LŠDPS pirmininkas Aleksas Bružas. Nors buvo kviesti mokytojai iš visų rajono mokyklų, tačiau pasak A.Navicko, jų tesusirinko tik pusė Ąžuolo gimnazijos aktų salės.

Ministerijos atstovą mokytojai pasitiko padengę švedišką stalą, ant kurio buvo bulvių su lupenomis, pupelės, kefyras. A.Puodžiukas mokytojų vaišių atsisakė, nes jis esą jau pavalgęs. Na, o patalpa, kur vyko susitikimas, buvo dekoruota drabužiais iš antrų rankų parduotuvių. Tuo ministerijos atstovui norėta parodyti, kaip mokytojai gyvena ištiktųjų. Anot Z.Navicko, susitikimui įpusėjus A.Puodžiukas jau nebeatlaikė mokytojų spaudimo ir jau ketino išeiti, tačiau jį dar pavyko sulaikyti.

LP žiniomis, Švietimo ir mokslo ministerija nesiteikė susitikti su mokytojais nė viename iš streikuojančių rajonų, o štai Zarasams parodytas išskirtinis dėmesys. „Kadangi šiame regione kol kas streikuojama tik viename rajone, tai tikriausiai bijomasi, kad streikai neplistų,- svarstė A.Navickas.- Ministerija matyt galvojo, kad dar kažkaip sugebės užgniaužti šį židinį”.

Rytoj streikuos Klaipėdos ir Kretingos rajonų mokyklos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "Šiandien streikavo Zarasų pedagogai, ryt – Klaipėdos ir Kretingos"

  1. PADEKA

    Aciu zemaiciams uz aktyvia pozicija, uz drasa ir solidaruma. Dziaugiuosiu, kad nevirtote bobelemis, kurios eilini karta patikejo ministres pazadais ir nepasitenkinote po nauju metu numestais kelias grasiais. ACIU. Didziuojames jumis. Aukstaite

  2. Geda

    Man gėda dėl didžiųjų mistų: Vilnaus, Kauno, Šiulių, Panevėžio. Ar ten vietoj padagogų beliko vien tik mėmeliai ir nulėpausiai?

  3. memeliai ir nulepausiai

    ir Taurageje, kur spaudoje du kartus pasirode pranesimai, kad tauragiskiai nezada streikuoti. Deja, tai neatspindi daugumos pedagogu nuotaiku. Dauguma pedagogu palaiko streikuotojus, tik nezinome, kaip galetume prisijungti prie bendro streiko. MAN GEDA UZ TAURAGISKIUS, APSKRITIES CENTRO PEDAGOGUS (JUK MES TAIP PAT ZEMAICIAI…}.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.