Pirmoji imigrantė išrinkta į Danijos parlamentą

Du Turkijoje gimę musulmonai, iš jų viena moteris, laimėjo vietas Danijos parlamente, ketvirtadienį paskelbė Vidaus reikalų ministerija.
Antradienį vykusiuose visuotiniuose rinkimuose 31 metų medicinos sesuo Ozlem Sara Cekic (Ezlem Sara Čekič) pateko į parlamentą opozicinės Socialistų liaudies partijos sąraše, o 34 metų gydytojas konsultantas Yildizas Akdoganas (Jildizas Akdohanas) laimėjo vietą socialdemokratų sąraše.

Imigracija buvo vienas svarbiausių rinkimų akcentų, kuris padėjo premjerui Andersui Fogh’ui Rasmussenui (Andersui Fogui Rasmusenui) ir jo centro dešiniųjų blokui likti vyriausybėje trečiai kadencijai.

Šiuose rinkimuose į parlamentą dalyvavo dvidešimt septyni imigrantai, iš jų aštuonios moterys.

Viena moterų, kuriai nepavyko patekti į parlamentą buvo 25-erių metų palestinietė Asmaa Abdol-Hamid (Asma Abdol-Hamid), kuri prieš balsavimą plačiai išgarsėjo žiniasklaidoje, tvirtindama, kad ji ir toliau nešios musulmonišką skarelę, jeigu pateks į parlamentą kažkada buvusios komunistų partijos „Unity List” sąraše.

A.Abdol-Hamid taip pat paskelbė nemažai prieštaringų pareiškimų. Išpuolių prieš danų karius Irake pateisinimas smarkiai nusmukdė šios partijos populiarumą, kai buvo paskelbta, kad ji figūruoja šios partijos kandidatų sąraše.

Antradienio balsavime ši partija prarado dvi iš šešių turėtų vietų.

„Faktas, kad gabalėlio audinio, kuris sveria vos 30 gramų, nešiojimas ant galvos gali lemti ar būsi išrinkta į parlamentą, rodo, kad tai yra esminė problema Danijoje”, – sakė ji žurnalistams po pralaimėjimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.