S. Lapėnas: užkardos upės krantinės prichvatizacijai

Seimo narys Saulius Lapėnas kritiškai vertina Jurbarko rajono savivaldybės tarybos sprendimą leisti savivaldybės administracijai ne konkurso tvarka 5 metams išnuomoti uždarajai akcinei bendrovei „Skorgenes” Jurbarko rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančią 384,25 metro ilgio 153,7 kvadratinio metro ploto upės krantinę, mokant po 7,14 lito už 1 kvadratinį metrą per mėnesį.

Cituodamas Vyriausybės atstovo Tauragės apskrityje Viktoro Kovšovo išvadą po liberalcentristų kreipimosi dėl šio Jurbarko savivaldybės sprendimo politikas pastebi, kad sprendimas „prieštarauja sąžiningos konkurencijos laisvės principui ir yra ydingas ir antikorupciniu požiūriu”.

Parlamentaro duomenimis, Vyriausybės atstovas, be kita ko, artimiausiame savivaldybės tarybos posėdyje siūlo Jurbarko rajono savivaldybei panaikinti šį sprendimą.

Jurbarko apygardoje išrinktas liberalcentristas Seimo Verslo ir užimtumo komisijos pirmininkas S. Lapėnas jau anksčiau yra viešai reiškęs pasipiktinimą, jog Jurbarko savivaldybė išnuomojo savivaldybės turtą pažeisdama sąžiningos konkurencijos laisvės principą, nes suteikė privilegijas atskiram ūkio subjektui bei galėjo diskriminuoti kitus ūkio subjektus, kuriems net nebuvo suteikta teisė dalyvauti viešajame konkurse.

„Tik viešojo konkurso būdu galima užtikrinti, kad savivaldybės turtas būtų išnuomotas pačiomis geriausiomis sąlygomis ir už didžiausią pasiūlytą kainą, tokiu būdu visuomenei gaunant didžiausią naudą. Be to, pažymėtina, kad šiuo metu galiojantis savivaldybės sprendimas yra ydingas ir antikorupciniu požiūriu, nes savivaldybės taryba, nuspręsdama ne konkurso tvarka išnuomoti savivaldybės turtą, galėjo siekti maksimalios naudos ne visuomenei, o atskiram asmeniui ar jų grupei. Vienos įmonės protegavimo atvejis neturi pasikartoti ir tapti kliūtimi investuotojams dalyvauti investiciniuose projektuose Jurbarko rajone. Manau, kad būsimame konkurse dėl krantinės nuomos galėtų dalyvauti ir ta pati „Skorgenes”, – pažymi Seimo Verslo ir užimtumo komisijos pirmininkas S. Lapėnas.

Pasak jo, vietos žiniasklaida buvo atkreipusi dėmesį, kad svarstant šį klausimą nebuvo atsižvelgta nei į tai, kad krantinė išnuomojama be konkurso, nei į nuomos kainą, nei į tai, kad sprendimas buvo priimtas vieno, mero, balso persvara, o būsimasis krantinės šeimininkas ir Jurbarko rajono meras priklauso tai pačiai liberaldemokratų partijai.

Kaip ELTA jau skelbė, trečiadienį spaudos konferencijoje Seime Naujajai sąjungai atstovaujantys Jurbarko rajono savivaldybės tarybos nariai Jonas Rekešius ir Daiva Bartkienė atmetė Seimo nario liberalcentristo S. Lapėno priekaištus, esą rajono valdžia neteisingai elgiasi su savivaldybei priklausančiu turtu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.