VSD vadovas patvirtino turintis nacionalinio investuotojo žlugdymo planą

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Povilas Malakauskas patvirtino turintis planą sužlugdyti nacionalinio investuotojo kūrimą, tačiau neatskleidžia, kas yra jo autoriai.
„Aš žinau, iš kur saugumas gavo šį tekstą, ne dokumentą, ir aš žinau, kad tas tekstas buvo rengiamas gerokai anksčiau, nei įvyko visi šitie įvykiai, apie kuriuos dabar yra kalbama”, – žurnalistams trečiadienį po Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio sakė P.Malakauskas.

VSD generalinio direktoriaus teigimu, šio neoficialaus dokumento, kuris nurodo būdus bei priemones žlugdyti nacionalinio investuotojo bendrovės kūrimą, šaltinis yra „šimtaprocentinio patikimumo”.

Departamento vadovas miglotai užsiminė, kad žiniasklaidoje pasirodęs dokumentas buvo rengiamas gerokai anksčiau.

NSGK taip pat nebuvo informuotas apie tokio neoficialaus dokumento egzistavimą ar jo turinį, tačiau komiteto pirmininkas Algimantas Matulevičius to nesureikšmino. Jo manymu, tokių „dokumentų aplink dar skraidys tol, kol bus pastatyta naujoji atominė jėgainė”.

Premjeras Gediminas Kirkilas šios savaitės pradžioje teigė, jog spectarnybos turės tirti, ar žiniasklaidoje paskelbtas planas žlugdyti nacionalinio investuotojo steigimą yra tikras dalykas.

Pasak spaudos, slaptame keliasdešimties puslapių dokumente, pavadintame „Rekomenduotinos kampanijos priemonės”, nurodomi veiksmai ir priemonės, kurios, nežinomų dokumento autorių nuomone, turėtų padėti žlugdyti nacionalinio investuotojo kūrimą.

Be kita ko, dokumentas mini galimybes ištirti Vakarų skirstomųjų tinklų (VST) privatizavimo aplinkybes, „Lietuvos energijos” vadovų asmeninį suinteresuotumą VST dalyvavimu projekte, ir teisės aktų, ruošiant projektą, šiurkščius pažeidimus.

Spaudoje neatmetama galimybė, kad naujos atominės elektrinės statybos projektas gali nepatikti Rusijos dujų gigantui „Gazprom”, kuris yra vienintelis dujų tiekėjas, o jų suvartojimas ir priklausomybė nuo Rusijos uždarius elektrinę padidėtų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "VSD vadovas patvirtino turintis nacionalinio investuotojo žlugdymo planą"

  1. Raštininkas

    Tai jau galima sakyti,kad šį kartą pasisekė su VSD vadovu – jau turi nacionalinio investuotojo žlugdymo planą. Gabus,greitai spėjo paruošti. Daugiau tokių kvalifikuotų kadrų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.