LTV skatins lietuvių verslumą

Įvairūs tyrimai rodo, kad Lietuvos gyventojų verslumo indeksas – vienas žemiausių Europoje. Siekdama paskatinti lietuvius aktyviau kurti ir įgyvendinti savo verslo idėjas, Lietuvos televizija kartu su SEB Vilniaus banku pradeda specialų TV projektą. „Vertas milijono” – taip vadinsis nauja laida – eteryje pasirodys 2008-ųjų pradžioje.

„Tai unikalus televizijos projektas. Pirmą kartą Lietuvos žmonėms suteiksime galimybę išbandyti save ne kaip atlikėjus, ekstremalus ar keliautojus, bet kaip verslininkus. Vieniems kuriant verslą, o kitiems – stebint ir mokantis, ši laida atliks ir edukacinę misiją, taps netradicine priemone gyventojų verslumui skatinti”, – tikisi LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis.

Projektą inicijuoja SEB Vilniaus bankas, įgyvendinantis daugiametę verslumo skatinimo iniciatyvą „SEB verslo menas”. „Mūsų iniciatyvos tikslas – skatinti Lietuvos gyventojų verslumą. Norime ne tik paskatinti naujų, originalių verslo idėjų atsiradimą, bet ir suteikti galimybę kuo platesnei visuomenės daliai pamatyti, koks yra kelias nuo idėjos iki realaus verslo”, – sako SEB Vilniaus banko prezidentas Audrius Žiugžda.

Drąsūs ir novatoriškų idėjų nestokojantys piliečiai turės galimybę patys išbandyti savo verslininko talentus iš karto po Naujųjų startuojančiame LTV projekte, kuris tęsis visą pirmąjį 2008 m. pusmetį, Projekte bus kviečiami dalyvauti visi Lietuvos gyventojai, turintys inovatyvių verslo idėjų.

Norintieji įgyvendinti savo verslo sumanymus televizijos projekto metu, savo idėjos originalumą turės įrodyti ekspertų komisijai, sudarytai iš žinomų Lietuvos verslo pasaulio atstovų. Įdomiausių ir išradingiausių sumanymų autoriams bus suteiktos galimybės realizuoti savo idėjas ir sukurti savo verslą, kartu pasitelkiant akademinės bendruomenės žinias ir verslo praktikų patirtį. Geriausioms verslo idėjoms finansuoti bus skirta iki 1 mln. litų.

Išsamus projekto „Vertas milijono” pristatymas įvyks lapkričio pabaigoje. Projekto partneriai – „Lietuvos rytas”, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas bei Šiaurės miestelio technologijų parkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.