Jeigu Rusija pripažins Abchazijos nepriklausomybę, Tbilisis tai laikys karo pradžia

Jeigu Maskva pripažins Abchazijos nepriklausomybę, Tbilisis tai supras kaip raginimą pradėti karą, pareiškė Gruzijos gynybos ir nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas Givis Targamadzė.
Praėjusią savaitę pripažinti Abchaziją paragino Maskvos meras Jurijus Lužkovas.

„Šis žingsnis bus suprastas kaip tik taip, todėl Rusija jau pradėjo įvesti į Abchaziją papildomą kariuomenę ir ginkluotę”,- sakė G.Targamadzė antradienį. Pasak parlamentaro, Gruzija priims šį iššūkį ir neleis Rusijai pasikėsinti į savo teritorijos vientisumą ir suverenumą.

Tačiau pačioje Abchazijoje teigiama, kad nepripažinta respublika turi pakankamai ginkluotės ir pajėgų nepriklausomybei apginti ir jai nereikia įvežti sunkiosios technikos iš Rusijos. Tai pareiškė šios nepripažintos respublikos Gynybos ir nacionalinio saugumo komiteto vadovas Garikas Samanba.

G.Samanbos nuomone, Gruzija įtarinėja Rusiją, kad pasiteisintų Gruzijos žmonėms ir pasaulio bendrijai, o drauge nukreiptų jų dėmesį nuo „visiškai nedemokratinių procesų šalies viduje”.

Tuo tarpu Gruzijos parlamento pirmininkė Nino Burdžanadzė pavedė komitetams informuoti atitinkamas tarptautines organizacijas apie neteisėtus Rusijos veiksmus – neva ji įvedė į Abchaziją papildomą kariuomenę.

Rusijos kariniai pareigūnai ir Abchazijos vadovybė anksčiau pavadino šias žinias „provokacija” ir „prasimanymu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.