Tėvas vadovauja sostinei, o sūnus tarpininkauja sandoriams

Sostinės merui liberaldemokratui Juozui Imbrasui gresia nemalonumai dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto, kuris yra susijęs su jo sūnaus Gedimino veikla, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.
G.Imbrasas dirba bendrovėje „Speisuva”, kuriai lapkričio 5-ąją buvo iškelta bankroto byla. Ši įmonė eksploatavo bendrovę „Spauda”, kurios aštuoniolikos aukštų pastate Laisvės prospekte yra įsikūrę daugybė bendrovių.

2005 metų pavasarį „Speisuvą” įsigijo statybų bendrovė „Viti”, o po kelių mėnesių joje dirbti pradėjo G.Imbrasas.

Vilniaus statybos bendrovė „Viti” Ukmergės gatvėje planuoja statyti didžiulį prekybos ir verslo centrą. Planuojamo statinio aukštis – 70 metrų, nors šioje miesto vietoje leidžiama statyti ne aukštesnius nei 35 metrų aukščio pastatus.

„Viti” įmonės valdybos pirmininkas Konradas Juzeliūnas dar vasarą yra sakęs, kad dėl būsimo centro statybos tikisi palankaus miesto valdžios sprendimo.

Šių metų spalio 5 dieną miesto taryba jau pritarė sprendimui parengti naują aukštybinių pastatų Ukmergės gatvėje specialų išdėstymo planą.

Tačiau J.Imbrasas neigia, kad tokiam sprendimui įtakos turėjo tai, kad „Viti” priklausančioje bendrovėje dirba jo sūnus.

„Argi vaikas gali už tą bendrovę ko prašyti? Nekart jam esu sakęs, kad dėl savo vadų ar draugų reikalų nelįstų prie manęs. Aš tikrai nedarysiu jokių nuolaidų. Puikiai žinau, kaip tokie dalykai vėliau gali atsiliepti”, – aiškino meras.

„Viti” vadovas K.Juzeliūnas irgi patikino neprašęs mero sūnaus pagalbos, kad jo bendrovei Ukmergės gatvėje būtų leista statyti aštuoniolikos aukštų verslo ir prekybos centrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.