Teisme – nesamos įmonės prezidentas

Nuosprendžio dieną paaiškėjo, kad įmonės, dėl kurios iššvaistyto kone septynių milijonų litų turto trejus metus buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas, iš viso nėra.

Trejus metus tirtą nusikaltimą, kai Panevėžio automobilių sporto klubo „Greičio ruožas” prezidentas Sergejus Mirošničenko buvo kaltinamas iššvaistęs kone septynis milijonus litų, teks aiškintis iš naujo. Panevėžio apygardos teismas, vakar turėjęs skelbti vyriškiui nuosprendį, aptiko, jog byloje „Greičio ruožas” pristatomas kaip įmonė. Tuo tarpu nei Mokesčių inspekcijos, nei Registrų centro duomenų bazėje rasti tokios įmonės nepavyko.

Šešerius metus Panevėžyje gyvavęs automobilių sporto klubas „Greičio ruožas” į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, o vėliau – Panevėžio apygardos prokuratūros akiratį pateko 2004-aisiais. Šio klubo prezidentui S.Mirošničenkai tuomet pateikti įtarimai nuo 1999-ųjų iki 2004-ųjų tyčia pažeidinėjus įstatymus ir apgaulingai tvarkius buhalterinę apskaitą.

Tyrėjai išsiaiškino, jog klubo gyvavimui rėmėjai skirdavo dideles, kartais net kelis šimtus tūkstančių litų siekiančias sumas. Tačiau kaip ir kur buvo leidžiami šie pinigai, jo prezidentas, kuris drauge buvo ir klubo buhalteris, ir kasininkas, paaiškinti nesugebėjo. Klubo išlaidų jis negalėjo pagrįsti ir buhalteriniais dokumentais, nes jų neturėjo. Visa tai vyriškį atvedė į kaltinamųjų suolą. Jis apkaltintas pinigų švaistymu, svetimo turto pasisavinimu, dokumentų klastojimu bei kitais nusikaltimais.

Ankstesniuose teismo posėdžiuose S.Mirošničenka prisipažino kaltu tik dėl netvarkingos buhalterinės apskaitos. Jis teigė visiškai neišmanantis buhalterijos. Vyriškis tvirtino ir pačius sportinius klubo automobilius, ir jiems būtiną įrangą pirkęs nelegaliai. Apskaityti nelegaliai išleistų pinigų, žinoma, nebuvo įmanoma. Be to, ir kaltinamasis, ir jo gynėjas teisme tvirtino, kad kone septynių milijonų litų, dėl kurių iššvaistymo yra kaltinamas, klube apskritai nebuvo.

Kitaip manė ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai. Jie reikalavo S.Mirošničenką nubausti šešerių su puse metų nelaisvės. Tačiau teismas, vakar turėjęs „Greičio klubo” prezidentui paskelbti nuosprendį, pačius pareigūnus įpareigojo atnaujinti ikiteisminį tyrimą ir išsiaiškinti tikslų automobilių sporto klubo „Greičio ruožas” statusą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.