Baltarusijos prezidentas sako, kad vyriausybė „apauga maurais”

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka antradienį užsiminė apie galimą vyriausybės atleidimą, apkaltinęs ją dykinėjimu, kai nacionalinės ekonomikos augimas lėtėja.
Pirmadienį Statistikos ministerija pranešė, kad vėl sulėtėjo bendrojo vidaus produkto ir pramonės gamybos augimas ir padidėjo infliacija.

Šiais metais Baltarusijoje smarkiai pabrango importuojamos iš Rusijos gamtinės dujos ir naftos produktai, po to ekonomikos augimas ėmė lėtėti, o kainų kilimas – greitėti.

„Deja, man susidaro įspūdis, kad dabartinė vyriausybė pradeda apaugti maurais”, – sakė pasitarime su ministrais A.Lukašenka, kurio žodžius cituoja valstybinė informacijos agentūra „BelTA”.

„Aš nenorėčiau griebtis personalo rotacijos principo, bet jūs turite suvokti, kad jūsų uždavinys – ne vien braižyti grafikus ir rašyti pranešimus, o dėti pastangas, kad visuomenė pamatytų realią jūsų veiklos pažangą”.

„Nors energetikos ištekliai brangūs, Baltarusijos pareigūnai nepraranda optimizmo dėl BBV augimo prognozių metų pabaigoje, tikėdamiesi ne mažiau 8,0 proc., palyginti su 9,9 proc. 2006 metais, ir prognozuodami mažiausiai 7,5 proc. augimą 2008 metais.

A.Lukašenka pareikalavo, kad ministrai sukrustų ir pasiektų tokius pačius rodiklius ekonomikos srityje.

„Mes ginčijamės, koks BVP turi būti 2008 metais. Esant tokiai didelei mūsų produkcijos paklausai, BVP prieaugis turi būti 20 proc.”, – įsitikinęs prezidentas.

Pagrindinės 10 mln. gyventojų turinčios šalies eksporto prekės yra iš pabrangusių šiais metais žaliavų gaminami naftos produktai, taip pat vietinės mineralinės trąšos, kurias gaminant sunaudojama daug gamtinių dujų.

Kitais metais Rusijos „Gazprom”ketina vėl pakelti dujų Baltarusijai kainą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.