Bendrovė „Nord Stream” nusprendė pakeisti būsimo dujotiekio trasą prie Gotlando ir Bornholmo salų

Bendrovė „Nord Stream AG” nusprendė pakeisti dujotiekio, kuris sujungs Rusiją ir Vokietiją, trasą prie Švedijos Gotlando ir Danijos Bornholmo salų.
Švedijos agentūra TT pranešė, kad nustatant naują trasą prie Gotlando salos buvo atsižvelgta į gamtosaugos zoną „Natura 2000”, minų ir cheminių ginklų buvimo vietą jūros dugne, taip pat laivybos kelius.

Nustatant naują trasą prie Bornholmo salos buvo atsižvelgta į cheminių ginklų padėtį jūros dugne.

Švedijos parlamento deputatas Carlas Hamiltonas (Karlas Hamiltonas) sakė TT, kad dujotiekio trasos pastūmėjimas toliau į vakarus nuo Bornholmo teigiamai atsilieps Baltijos jūros ekologijai, nes iš rytinės salos pusės visas dugnas nusėtas sviedinių ir minų.

Drauge jis pažymėjo, kad naujas dujotiekio tiesimo maršrutas neigiamai atsilieps Švedijos saugumui, nes padidins Rusijos buvimą regione.

C.Hamiltono vertinimu, Švedija turėtų kitaip elgtis.

„Trys Baltijos šalys ir Lenkija nori gauti iš Europos Komisijos pinigų, kad būtų galima ištirti galimybes nutiesti dujotiekį sausuma. Tai tiktų ir Švedijai. Būtų gerai, jeigu Švedija prisijungti prie šios linijos”, – sakė deputatas agentūrai TT.

C.Hamiltonas kaip pavyzdį pateikė Estiją, kuri tarė „ne” dujotiekio tiesimui jos ekonominėje zonoje. Pasak jo, remiantis Estijos pavyzdžiu, galima teigti, kad ir viena šalis gali pasakyti „ne”.

„Jeigu Estija sugebėjo taip pasakyti, tai ir Švedija turi sugebėti”, – pabrėžė deputatas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.