Vilnių užplūs šokantis Europos jaunimas

Lapkričio 16 – 18 d. sostinę užplūs šokantis jaunimas iš visos Lietuvos ir užsienio šalių. Vilnių vėl džiugins tarptautinis jaunimo šiuolaikinio šokio festivalis-konkursas „Lietaus žydėjimas”. Netradicinėmis masinėmis akcijomis išgarsėjęs ir miestiečių simpatijas pavergęs renginys šiemet švęs ketvirtąjį gimtadienį.
Festivalis kasmet populiarėja ir šiemet bus rekordiškai didelis savo dalyvių ir renginių gausa. Beveik 1300 jaunuolių (100 kolektyvų) iš Rusijos, Latvijos, Estijos, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Marijampolės, Palangos, Švenčionėlių, Šiaulių, Alytaus, Nemenčinės, Vilkaviškio, Jonavos, Kruonio, Kazlų Rūdos, Šakių, Kėdainių, Druskininkų ir kitų Lietuvos miestų atveš į festivalį geriausias savo šokių kompozicijas, kurias pristatys keturioms konkurso kategorijoms: šiuolaikinio šokio kompozicijų, pasaulio tautų sceninio šokio kompozicijų, Šou šokio ir Gatvės šokių kompozicijų konkursams.

„Lietaus žydėjimas” šiemet telksis dviejuose Vilniaus taškuose – legendiniuose Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose (Žirmūnų g. 1 E) ir po festivalio organizatorių stogu – Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (LVJC) (Konstitucijos pr. 25).

Pirmąją festivalio dieną (16 d.) vyks repeticijos ir visų keturių kategorijų šokio kompozicijų konkursai. Antroji diena (17 d.) skirta jaunimo seminarams ir kūrybinėms šokio dirbtuvėms, kurių metu bus sukurtas bendras festivalio dalyvių šokis kartu su Italijos Milano šiuolaikinio šokio klubu „Il Camaleonte” bei jo vadove Sarra Volota. Tą patį vakarą vyks laureatų apdovanojimų ceremonija ir šokio pedagogų susitikimas.

Trečią festivalio dieną (18 d.) vakare, po seminarų ir kūrybinių dirbtuvių, vyks finalinis laureatų bei festivalio svečių koncertas „Siemens arenoje”. Šių metų finalinį vakarą pasirodys Lietuvos ,,parkuro” (la parkour – pranc. bėgimas su kliūtimis) meistrai, šoks 2006 metų festivalio nugalėtojos šokių grupės ,,Blazing steps” ir ,,Gelmė”, naujieji laureatai, Italijos Milano šiuolaikinio šokio klubo „Il Camaleonte” trupė kartu su festivalio dalyviais. Kauno šokio teatras ,,Aura” pristatys ištrauką iš spektaklio ,,Aseptinė zona arba Lietuviškos sutartinės”, kuris 2006 metais buvo apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi. Finalistus ir koncerto žiūrovus pasveikins grupė ,,Kastaneda”, atliksianti populiariausias savo dainas.

Anot festivalio direktorės V. Smaliukienės (LVJC) „Lietaus žydėjimas” – tai ne tik žiūrovams skirti koncertai bei akcijos, tačiau ir šokėjams bei šokio pedagogams rengiami kūrybiškumo ugdymo seminarai apie praktinius kūrybos skatinimo būdus, metodus, bendrų sprendimų priėjimo technikas.

Pagrindinis ,,Lietaus žydėjimo” tikslas – ,,visam šokančiam Lietuvos ir Europos jaunimui suteikti unikalią galimybę viešai parodyti savo sugebėjimus, sukurti erdvę, kurioje jaunimas bendrautų, bendradarbiautų ir vystytų kūrybinį dialogą”, – sakė V. Smaliukienė pabrėždama ir naujų idėjų bei novatoriško visuomenės požiūrio į šiuolaikinį šokį svarbą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.