Žmones erzina šalies perdalijimo planai

Daugelis Lietuvos gyventojų siūlymus naujai padalyti savivaldybių teritorijas vertina abejingai arba jiems priešinasi.
Tai paaiškėjo per Vidaus reikalų ministerijos surengtą apklausą, paskutinį žodį turėtų tarti Seimas, rašo „Lietuvos rytas”.

Preliminariais duomenimis, nepritarta nė vienos iš siūlomų trijų – Vilkijos, Salantų ir Ramygalos -savivaldybių steigimui. Gyventojai taip pat nebuvo itin aktyvūs reikšdami savo nuomonę.

Planuojant pertvarkyti Lietuvos administracinį suskirstymą pasiūlyta įsteigti daugiau savivaldybių. Šiuo metu jų yra 60.

VRM siūlo kurti 12 naujų savivaldybių, panaikinant Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus rajonų savivaldybes, žiedu juosiančias šiuos miestus. Tai valstybei kainuotų beveik 150 milijonų litų.

Naują savivaldybę galima steigti ten, kur gyvena ne mažiau kaip 15 tūkst. žmonių. Jos centru gali tapti miestelis, turintis bent 3 tūkst. gyventojų.

Anot vidaus reikalų viceministro Regimanto Čiupailos, tokiais centrais galėtų tapti Pabradė, Nemenčinė, Ariogala, Kybartai, Vilkija, Ramygala ir daugiau nedidelių panašaus dydžio miestelių.

Sekmadienį Panevėžio rajone vykusi apklausa atspindėjo daugumos gyventojų nusiteikimą.

Šešių Panevėžio rajono seniūnijų ir Kėdainių rajono Truskavos seniūnijos bendruomenės pasisakė prieš Ramygalos savivaldybės steigimą.

Į klausimą „Ar pritariate, kad būtų steigiama nauja Ramygalos savivaldybė, apimanti Kėdainių rajono Truskavos seniūniją bei Panevėžio rajono Upytės, Vadoklių, Krekenavos, Raguvos ir Ramygalos seniūnijų teritorijas?” neigiamai atsakė 80,4 proc. apklaustų gyventojų.

Dauguma apklausoje dalyvavusių Kauno rajono gyventojų taip pat nepritarė VRM siūlomai reformai.

Naują Salantų rajono savivaldybę kuriančių entuziastų įkarštį atvėsino praėjusį sekmadienį Kretingos, Plungės ir Skuodo rajonų seniūnijose vykusi gyventojų apklausa. Iš jų naujo rajono steigimui pritarė mažiau nei trečdalis atėjusiųjų į apklausą – 1115 gyventojų.

Beveik visi apklausoje dalyvavę Darbėnų, Kūlupėnų (Kretingos r.), Platelių, Šateikių (Plungės r.) bei Mosėdžio ir Notėnų (Skuodo r.) seniūnijų gyventojai nepritarė naujam Salantų rajonui.

Daugiausia žmonių apklausta Kauno rajone, kurio dalį gyvenviečių norima priskirti Vilkijos savivaldybei.

Į planuojamą naują savivaldybę taip pat patektų ir trys dabar Jurbarko rajonui priklausančios seniūnijos.

Bet Vilkijos savivaldybės steigimui pritaria tik šio miestelio ir jo apylinkių gyventojai. Pirminiais duomenimis, už tai pasisakė beveik 98 proc. apklaustų Vilkijos seniūnijos gyventojų. Tuo tarpu dabar Kauno rajonui priklausančių Babtų, Čekiškės ir Raudondvario seniūnijų gyventojai beveik 100 proc. tam prieštarauja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Žmones erzina šalies perdalijimo planai"

  1. Danutė

    Naujų savivaldybių kūrimas,tai naujų darbo vietų kūrimas klerkams.Už tuos milijonus kurios reikės išleisti jų įkūrimui geriau tegul remontuoja kaimų kultūros namus,mokyklas kelia atlyginimus darbuotojams.Naujų savivaldybių kūrimas sukels naujų problemų dėl gyventojams priklausiančio turto, gyvenamosios vietos perregistravimo.Tik lietuviai taip gali kvailioti , norėdami seimūnai pasirodyti , kad dirba nustekendami žmones.Tegul pasirūpina medicinos ir kitomis socialinėmis problemomis Lietuvoje.Taip mąstydami jie iššauks gyventojų streikus ir kitas akcijas prieš juos pačius.Artėja rinkimai į seimą kai kas nori pasirodyti, kad labai dirba žmonių gerovei.Įseimo rinkimus neateis jums ir 10 procentų rinkėjų .Pavargome nuo jūsų pažadų ir kvailų naujovių.Atsibūskite, lietuviai ir nepasiduokime mulkinami…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.