Saakašvilis su pirmalaikiais prezidento rinkimais sutiko Vašingtono patartas, sako rusų politologai

Rusijos politologai abejoja, ar Gruzijos opozicija pajėgs susitelkti iki 2008 metų sausio 5 dieną numatytų prezidento rinkimų ir mano, kad Vašingtonas vis dar remia prezidentą Michailą Saakašvilį.
„Sakašvilis buvo priverstas paskelbti rinkimus sausio 5 dieną”, – pareiškė NVS šalių instituto direktorius Konstantinas Zatulinas.

Jo nuomone, kad taip pasielgti Gruzijos prezidentui patarė „draugai Vašingtone”, kuriuos, pasak politologo, M.Saakašvilis privertė „nejaukiai jaustis”, kai išvaikė opozicijos mitingą Tbilisyje.

„Amerikiečiai nusprendė, kad naudingiau ne nušalinti Saakašvilį, bert pataisyti jo įvaizdį”, – mano politologas.

Tuo pat metu, sakė jis, Gruzijos opozicija vargu ar sugebės iki nurodyto laiko susitelkti ir iškelti bendrą kandidatą. Pasak K.Zatulino, menkai tikėtina, kad šiam vaidmeniui tiks žinomas verslininkas Badris Patarkacišvilis. „Jis per daug geras taikinys kritikai”, – paaiškino instituto direktorius.

Jis taip pat pakomentavo, jo manymu, mažai tikėtiną prielaidą, kad, bandydamas gelbėti savo įvaizdį, M.Saakašvilis gali pradėti karinius veiksmus Pietų Osetijoje ar Abchazijoje.

Su K.Zatulinu sutinka ir politologas Andranikas Migranianas. „Karas – visiška kvailystė, jis jam gali tapti katastrofa”, – pareiškė jis.

Pasak A.Migraniano, paskirdamas rinkimus sausio 5 dieną, M.Saakašvilis užsitikrino sau palankiausias sąlygas. „Paskelbta nepaprastoji padėtis, uždrausta vieša veikla, opozicija sutriuškinta, tas pats pasakytina ir apie žiniasklaidą”, – pabrėžė politologas.

Jo nuomone, tokiomis sąlygomis dar labiau sumažėja opozicijos šansai, kurie ir šiaip menki, susitelkti ir iškelti bendrą kandidatą.

„Vašingtonas remia M.Saakašvilio veiksmus, nes, pirma, jie neturi pakankamai laiko rasti tinkamą politinę figūrą jam pakeisti, antra, Gruzijos prezidentas padarė viską, kad parodytų, jog yra Jungtinėms Valstijoms lojaliausias politikas”, – sakė A.Migranianas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Saakašvilis su pirmalaikiais prezidento rinkimais sutiko Vašingtono patartas, sako rusų politologai"

  1. jurgis

    jega 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.