„Tiketos” e.bilietas pripažintas geriausiu inovacijų projektu Baltijos jūros šalių regione

Elektroninės prekybos bendrovės „Tiketa” sukurta e.bilietų platinimo sistema kartą metuose rengiamuose ICT (informacinių-komunikacinių technologijų) projektų apdovanojimuose įveikė 48 konkursantus iš 8 valstybių bei laimėjo pagrindinį „Baltic Challenge” apdovanojimą už „Geriausią inovacijų projektą”. Dėl „Baltic Challenge” apdovanojimo varžėsi Baltijos jūros regiono šalių, o taip pat Norvegijos, Ukrainos ir Baltarusijos ICT sprendimai ir projektai iš verslo ar viešojo sektoriaus, palengvinantys kasdienį žmonių gyvenimą tiek darbe, tiek privačiame gyvenime.

„Baltic Challenge” apdovanojimus inicijuoja Švedijos Stokholmo regionas kartu su Inovacijų centru „InnoEurope” bei SIDA (Švedijos inovacijų vystymo agentūra). Tarptautinė vertinimo komisija rinkdama apdovanojimo laimėtojus rėmėsi daugeliu kriterijų, kurių svarbiausi buvo vartotojų poreikis, inovatyvumas bei rinkos potencialas. „Tiketos” e.bilietų platinimo sistemą pripažinusi „Geriausiu inovacijų projektu”, komisija pabrėžė, jog jos pasirinkimą nulėmė šios sistemos išbaigtumas, draugiškumas vartotojui ir skirtingų taikomų inovacinių metodų visuma. Taip pat komisija puikiai įvertino platų „Tiketos” e.bilietų sistemos pritaikymą.

„Patogumas vartotojui ir jo pasitenkinimas mūsų paslaugomis – tai principai, kuriais vadovaujamės tiek kasdieniniame darbe, tiek plėsdami ir tobulindami savo sistemą. Tad šį apdovanojimą labiausia vertiname dėl to, kad tiek jo steigėjų, tiek mūsų pagrindinis tikslas sutampa – šiuolaikines technologijas būtina panaudoti gyvenimo tobulinimui ir žmonių galimybių praplėtimui”, – sako „Tiketos” generalinis direktorius Ernestas Kačerauskas.

Apdovanojimų vertinimo komisijai iš viso buvo pateikti net 49 ICT projektai iš Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Danijos, Suomijos ir Ukrainos. Į apdovanojimus pretendavę projektai atstovavo įvairiausius sektorius: infrastruktūrą, verslo plėtrą, kultūrą, turizmą, švietimą, duomenų saugumą, valdymą ir administravimą, sveikatos priežiūrą ir kt. Dviejų pagrindinių apdovanojimų – už „Geriausią inovacijų projektą” ir „Geriausią e.valdymo projektą” – laimėtojai apdovanojami ne tik prizu, bet ir 5000 eurų pinigine premija. Antrąjį pagrindinį apdovanojimą už „Geriausią e. valdymo” projektą laimėjo Lenkijos Olštyno miesto krizių valdymo koordinacinis e. centras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.