Lietuvos gyventojai G.Petrikui norėtų skirti piniginę baudą arba kalėjimą – apklausa

Kas ketvirtas apklaustas Lietuvos gyventojas mano, kad milijonų litų iššvaistymu įtariamas buvęs koncerno EBSW prezidentas Gintaras Petrikas nusipelno piniginės bausmės.
Taip pat 24 proc. apklaustųjų pasisakė už tai, kad G.Petrikui būtų skirta laisvės atėmimo bausmė, rodo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės RAIT spalio mėnesį naujienų portalo „alfa.lt”. užsakymu atlikta apklausa.

9 proc. respondentų manė, kad G.Petrikas turėtų kalėti iki gyvos galvos. Po 4 proc. apklaustųjų buvo už tai, jog garsiajam bėgliui būtų skirta laisvės atėmimo bausmė nuo 6 iki 10 metų ir nuo 11 iki 15 metų, 3 proc. pasisakė už įkalinimą iki 25 metų, 2 proc. teigė, kad užtektų jam laisvę atimti iki 5 metų, dar tiek pat manė, jog G. Petrikas nusipelnė 16-20 metų kalėjimo.

4 proc. respondentų pareiškė, kad bausti jo iš viso nesą reikalo. Dešimtadalis apklaustųjų tvirtino nežiną tokio žmogaus.

Šiuo metu buvusiam EBSW prezidentui yra skirtas namų areštas. Jis įtariamas organizavęs Investicinės holdingo kompanijos lėšų iššvaistymą, pradanginęs 24 mln. indėlininkų litų ir būdamas Lietuvos valstybinio komercinio banko tarybos pirmininku iššvaistęs apie 10 mln. litų.

G.Petrikas iš Lietuvos pabėgo 1997 metais. JAV Federalinių tyrimų biuro pareigūnai jį sulaikė 2004 metų pavasarį. Amerikoje jis gyveno svetima pavarde, vertėsi akinių nuo saulės prekyba. Į Lietuvą G.Petrikas buvo pargabentas šių metų rugsėjį.

Nuo 1992 iki 1995 metų EBSW koncerno bendrovė Kauno holdingo kompanija iš gyventojų surinko daugiau nei 344 mln. litų. Investicinei bendrovei savo santaupas patikėjo 15,6 tūkst. žmonių, kuriems ji liko skolinga apie 80 mln. litų. Iš Lietuvos valstybinio komercinio banko, kurio valdymu rūpinosi EBSW, buvo iššvaistyta apie 111 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.