Vidaus reikalų ministras R.Šukys įteikė atsistatydinimo pareiškimą

Vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys pirmadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą premjerui Gediminui Kirkilui.

Tai BNS patvirtino premjero atstovė Nemira Pumprickaitė.

Pasak jos, premjeras sprendimą dėl R.Šukio pareiškimo priims po ministro susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi, kuris vyks pirmadienį 11 valandą 30 minučių.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Po Skuodo rajone policininko padarytos avarijos, nusinešusios trijų vaikų gyvybes, prezidentas V.Adamkus pirmadienį kviečia pasiaiškinti policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių ir vidaus reikalų ministrą R.Šukį.

Apie atsistatydinimą vidaus reikalų ministras prakalbo praėjusią savaitę po minėtos avarijos Skuodo rajone, kurios padarymu įtariamas rajono policijos pareigūnas.

Ministras dėl šio įvykio pareikalavo policijos generalinio komisaro V.Grigaravičiaus atsistatydinimo, o jei šis liktų pareigose – žadėjo pasitraukti pats.

Susitikime pas premjerą praėjusį šeštadienį R.Šukys teigė, kad tragiškas įvykis Skuodo rajone tik apnuogino septynerius metus policijoje brendusias problemas ir parodė, kad šalies policija ištikta krizės – tiek valdymo, tiek moralinės.

Liberalcentristas R.Šukys pareiškė nesitikintis su dabartiniu policijos vadovu atkurti šios institucijos autoriteto bei pakartojo laukiantis V.Grigaravičiaus atsistatydinimo, kitu atveju, žada pasitraukti pats.

Ministras informavo premjerą, ko buvo imtasi bandant išjudinti esmines permainas policijoje ir pabrėžė, kad visi svertai policijos sistemos pertvarkymui duoti: parengta Policijos sistemos plėtros programa – aiškus planas, kas turi būti padaryta, kad policija atsinaujintų.

Policijos veiklos tobulinimui papildomai skirta daugiau kaip pusė milijardo litų, atlyginimai policininkams kiek įmanoma šiemet buvo didinami du kartus, nuo naujųjų metų policininkų algos didės dar 30 procentų. Dedamos visos pastangos, kad policija turėtų šiuolaikišką aukštąją mokyklą ir pareigūnai tarnybai būtų parengti tinkamai.

Tačiau nepaisant ministro pastangų, policijos vadovai esą delsia pradėti policijos sistemos pertvarkymą ir vilkina Policijos plėtros programos įgyvendinimą.

„Akivaizdu, kad atkurti policijos autoriteto su dabartiniu policijos vadovu neįmanoma. Negaliu pasiekti permainų su policijos vadovu, kuris viešai pripažįsta nežinantis, kaip pakeisti situaciją”, – sakė ministras.

„Net ir po tragedijos Skuodo rajone negaliu nurodyti Policijos departamentui imtis kokių nors konkrečių priemonių, nes sulaukiu to paties atsakymo: „aš klausysiu tik prezidento”. Tai nesąžiningas naudojimasis prezidento autoritetu. Visuomenė reikalauja atsakomybės iš manęs kaip ministro, tačiau įgaliojimai iš esmės pakeisti situaciją man įstatymais nesuteikti”, – sakė R.Šukys.

V.Grigaravičius BNS anksčiau sakė prisiimąs atsakomybę už tragediją ir pasitrauksiąs iš posto, jei bus toks „politinis sprendimas”, bet „kaip policininkas” mano galįs toliau dirbti.

Premjeras G.Kirkilas „atsakomybę” padalijo visiems po lygiai – rajono policijos poskyrio vadovybei, policijos generaliniam komisarui, ministrui bei sau.

Skuodo policijos pareigūno Sauliaus Pauliko vairuojamas automobilis „BMW 524” praėjusį trečiadienį įsirėžė į iš mokyklos einančių vaikų būrelį. Du 10-mečiai Aleksandrijos pagrindinės mokyklos ketvirtokai mirė avarijos vietoje. Dar vienas 10-metis su sunkiais sužalojimais pateko į gydymo įstaigą, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Avarijos kaltininkas iš avarijos vietos pabėgo, jį ketvirtadienio rytą į policiją atlydėjo tame pat komisariate policininku dirbantis vyresnysis brolis.

Tragedija sukrėtė ne tik visuomenę, bet ir aukščiausius šalies vadovus.

S.Paulikas dabar suimtas ir nušalintas nuo tarnybos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

4 atsiliepimai į "Vidaus reikalų ministras R.Šukys įteikė atsistatydinimo pareiškimą"

  1. Kirkutis

    Manau,ministras siekia tik Grigaravičiaus galvos.Taip skatina manyti tai, kad Grigaravičių sudoroti siekė odiozinis komunistas Bernatonis, dešinioji AMB ranka. Tai daug pasakantis faktas.

  2. Taip

    Galvojate pakeitus V.Grigaravičių, kuris jau
    sėkmingai ilgai prasilaikė pasikeis policijos
    struktūra ir jų metodai? Juk kasmet policijoje
    dirba vis labiau „kvalifikuoti”
    specialistai , o esanti netvarka labai kažkam
    naudinga. Neseniai (spalio 1 d.) tas pats VRM
    ministras GYRĖ ir SVEIKINO policijos pareigūnus, o
    dabar prabilo apie blogą padėtį ir nevaldomą
    situaciją policijoje . Kasmet LR Policijos Departamentas yra
    apkrautas piliečių skundais dėl blogų policijos
    pareigūnų veiksmų, įstatymų nežinojimo ir t.t.,
    kaip paprastai faktai nepasitvirtina, arba yra
    mažareikšmiai. Tik kai jau kas nors rimčiau
    atsitinka tada PAMATOMA, o paprastai Policininkas
    visada teisus ir nepakaltinamas. V.Grigaravičius
    įsakęs ir prirašęs aibę įstatymų ir nurodymų,
    tačiau kaip rodo praktika mažai jie kam rūpi 🙁 😯

  3. vv

    o kaip su Skuodo „Vadais” dirbs toliau ????? Netvarka tai pas juos.

  4. pilietis

    Ta grigaraviciu seniai reikejo mesti lauk. Jis nieko gero nepadare policijai ir vaduovauti nemoka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.