Ekspertų išvados neįtikino gedinčių žmonių

Vakar į Aleksandrijos kapines amžinojo poilsio buvo palydėti trys Skuodo rajono policijos patrulio Sauliaus Pauliko sukeltoje avarijoje žuvę 10-mečiai. Tuo tarpu ekspertai pranešė S. Pauliko kraujyje alkoholio neradę.

Į trijų tragiškoje avarijoje žuvusių berniukų laidotuves susirinko ne tik kone visas Aleksandrijos kaimas, bet ir daugybė jų artimuosius užjaučiančių nepažįstamų žmonių.

Trys balti karsteliai iki bažnyčios ir kapinių keliavo gyvu gedinčiųjų koridoriumi, pažymėtu baltomis gėlėmis. Taip jau sutapo, jog paskutinė nepilnamečių kelionė vingiavo ir pro vaikų žūties vietą.

Tris vaikus mašina partrenkusio bei iš įvykio vietos pabėgusio Sauliaus Pauliko tėvai laidotuvėse nedalyvavo. To pageidavo atžalų netekę aleksandriškiai. Jie atsisakė ir Paulikų siūlytos materialinės paramos – vaikų laidotuves finansuoja Vyriausybė.

Laidotuvėse dalyvavę žmonės piktinosi, jog S. Paulikui greičiausiai pavyks išvengti atsakomybės – uostamiesčio medicinos ekspertų išvados parodė, jog S. Pauliko kraujyje alkoholio nėra.

Anot Skuodo rajono apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro Valdemaro Vaitekūno, daugiau informacijos tikimasi iš įtariamojo šlapimo tyrimo rezultatų, kurie turėtų būti gauti šią savaitę.

Specialistai tikina, kad kraujas tyrimams iš S. Pauliko buvo paimtas po avarijos praėjus 17 valandų, o tai esantis pakankamas laiko tarpas alkoholiui „išgaruoti”.

Esą kiekvieno žmogaus organizmas alkoholį skaido labai skirtingai: vieno per valandą gali suskaidyti 1 promilę, kito – tik 0,15. Pagal medikų skaičiavimus, per tokį ilgą laiko tarpą net itin lėtas organizmas iš vairuotojo kraujo galėjo pašalinti net apie 2,55 promiles alkoholio.

Sklando ir kita versija, kad per laikotarpį, kurį vaikinas slapstėsi, alkoholis iš jo kraujo galėjo būti pašalintas su medikų pagalba.

Anot įvykio liudytojų, po avarijos iš mašinos išlipęs S. Paulikas atrodęs neblaivus. Girtumas buvo nustatytas ir jo sėbrams. Aleksandrijos kaimo turizmo sodybos darbuotojai pasakojo, jog prieš nelaimę vairuotojas ir jo kolega čia išgėrinėjo.

Praėjusią savaitę S. Paulikas Skuodo rajono apylinkės teismo sprendimu suimtas mėnesiui. Nuo tarnybos šiandien turintis būti nušalintas pareigūnas pripažino savo kaltę dėl avarijos, tačiau sakė vairavęs blaivus.

Vaikiną ginantis uostamiesčio advokatas iškelė versiją, kad vaikus S. Pauliko vairuojamas BMW-520 galėjo sužaloti po to, kai atsitrenkė į elektros stulpą ir tapo nevaldomas.

Baudžiamasis kodeksas S. Pauliko atveju numato laisvės atėmimą iki 8 metų. Jei paaiškėtų, jog jis vairavo neblaivus, numatomas laisvės atėmimas iki 10 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.