Britanijoje tiriama kariškio, įtariamo šnipinėjus Rusijai, veikla

Britanijos kariškiui, įtariamam šnipinėjimu Rusijos naudai, pareikštas kaltinimas dėl sprogmenų laikymo, sekmadienį pranešė televizijos kanalas NTV.
Anglijos šiaurėje netoli Lidso esančiame Skiptone rizikų analitiku dirbusiam Peteriui Hillui (Piteriui Hilui) šeštadienį buvo pateikti kaltinimai neteisėtai turėjus natrio chlorato, heksamino ir acetono, taip pat cukraus, degtukų, guolių ir tuščiavidurį metalinį vamzdį.

„Lenta.ru” savo ruožtu informuoja, kad 23-ejų P.Hillas, buvęs Karališkųjų šarvuočių ir tankų kariuomenės kariškis, pirmadienį turi stoti prieš teismą. Vaikinas buvo suimtas lapkričio 7 dieną, o praėjusį šeštadienį paleistas už užstatą.

Laikraščio „The Telegraph” duomenimis, P.Hillas sulaikytas Lidse, kai ėjo susitikti su Rusijos rezidentu apsimetusiu britų žvalgybos darbuotoju.

„The Yorkshire Post” pirmasis šeštadienį pranešė brito suėmimą.

Pasak britų spaudos, P.Hillas įtariamas norėjęs perduoti Rusijos žvalgybai karinių paslapčių. Skotland Jardas šios informacijos nekomentuoja.

P.Hillo tinklalapyje „MySpace” informuojama, kad neseniai Skiptone Šiaurės Jorkšyre įsidarbinęs vaikinas nori rasti darbą, kuris teiktų malonumą. Savo mėgstamu filmu jis vadina „Raudonojo spalio” medžioklę” – tikrais faktais pagrįstą kvapą gniaužiantį amerikiečių nuotykių filmą apie šaltojo karo laikus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.