Prezidentas Varšuvoje susitiko su naujuoju Lenkijos ministru pirmininku

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus atvykęs į Varšuvą (Lenkiją) dalyvauti Lenkijos nacionalinės šventės – Nepriklausomybės dienos – minėjimo iškilmėse, susitiko su paskirtuoju Lenkijos premjeru Donaldu Tusku.

Lietuvos vadovas išreiškė įsitikinimą, kad bus išlaikyti pastarąjį dešimtmetį susiklostę geri dvišaliai santykiai ir tęsiamas konstruktyvus bendradarbiavimas prioritetinėse politikos srityse.

D. Tuskas pabrėžė, kad abiems valstybėms ne tik būtina išlaikyti glaudžius santykius, bet dar labiau stiprinti juos, kad abi šalys parodytų, kaip galima bendradarbiauti šioje Europos dalyje.

Prezidentas V. Adamkus išreiškė viltį, kad suformavus naują Lenkijos vyriausybę artimiausiu metu įvyks Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių bendradarbiavimo tarybos posėdis, kuriame bus svarstomi aktualūs dvišaliai ir daugiašaliai klausimai.

Valstybės vadovas savo ir ministro pirmininko vardu pakvietė premjerą D. Tuską apsilankyti Lietuvoje. Lenkijos premjeras pažymėjo, kad vizitas į Vilnių yra vienas svarbiausių svarstant jo užsienio keliones.

Susitikime taip pat buvo kalbėta apie prioritetinius darbus. Vienas jų – energetinių problemų sprendimas.

Lietuvos Prezidentas pabrėžė, kad turi būti tęsiamas Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas ES lygiu ir suformavus naują vyriausybę Lenkijoje.

Kalbėdamas apie Lietuvos – Lenkijos elektros tilto statybą, Prezidentas V. Adamkus pabrėžė būtinybę artimiausiu metu pasirašyti susitarimą dėl kompanijos įsteigimo, kuri rūpintųsi šio projekto plėtra.

Paskirtasis Lenkijos premjeras pažymėjo, kad Lietuvos ir Lenkijos pozicijos dėl šio klausimo yra labai artimos, o įgyvendinus šį projektą bus įvykdyta labai svarbi misija, liudijanti apie ES solidarumą energetikos klausimais. D. Tuskas patikino, kad dėl elektros tilto bus ieškoma greitų sprendimų.

Lietuvos Prezidentas yra pirmasis užsienio valstybės vadovas, susitikęs su naujuoju Lenkijos ministru pirmininku.

Vėliau Prezidentas V. Adamkus Lietuvos ambasadoje dalyvavo parodos „Karas po karo” atidaryme.

„Labai simboliška, kad Lenkijai švenčiant Nepriklausomybės dieną, atidarome parodą, liudijančią apie išsivadavimo kovą po sovietų okupacijos”, – sakė valstybės vadovas.

Prezidento V. Adamkaus nuomone, tik pažinę sovietų okupuotų tautų istoriją, galėsime geriau įvertinti netektis, kurias patyrė daugelis Europos šalių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.