Brodvėjuje streikuoja scenos darbininkai

Šeštadienį dėl streiko, kurį surengė scenos darbininkų profsąjunga, buvo atšaukti mažiausiai 26 spektakliai Brodvėjaus teatruose Niujorke, praneša „France Presse”.

Kaip pasakojo Amerikiečių teatrų ir prodiuserių lygos direktorė Šarlota Sent-Martin (Charlotte Saint-Martin), profsąjunga nutarė pradėti streiką, nutraukusi derybas ir neperspėjusi teatrų savininkų. Pasak jos, dėl šios protesto akcijos kasdien bus patirta apie 17 mln. JAV dolerių nuostolių.

Derybos tarp darbininkų ir Lygos truko apie tris mėnesius, primena agentūra „Associated Press”. Profsąjunga reikalauja pakeisti priėmimo į darbą sąlygas ir darbo grafiką, tuo tarpu prodiuseriai tvirtina turį teisę mokėti tik tiems darbininkams, kurie jiems reikalingi, ir mokėti tik už tą darbą, kuris buvo atliktas.

Brodvėjuje šiuo metu rodomi tik aštuoni spektakliai, kuriuose dirba darbininkai, priklausantys kitai profsąjungai. Žiūrovams, kurie iš anksto įsigijo bilietus į atšauktus spektaklius, siūloma grąžinti pinigus arba pasižiūrėti kitą vaidinimą. Kol kas neaišku, kiek laiko truks streikas. Naujų derybų data dar nepaskirta, praneša AP.

Tai jau antras streikas Brodvėjaus teatruose per pastaruosius penkerius metus, primena AFP. 2003 m. kovą teko atšaukti daugiau nei 10 spektaklių dėl keturias dienas trukusio muzikantų streiko. Iki tol darbo konfliktas Brodvėjuje buvo užfiksuotas tik 1975 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.