Teisingumo ministerija per dešimt šių metų mėnesių iš gyventojų gavo 2243 prašymus, skundus ir pareiškimus

Į Teisingumo ministeriją nuo sausio 1 d. iki lapkričio 1 d. kreipėsi gyventojai su 2243 prašymais, skundais ar pareiškimais.

Lyginant šių metų rezultatus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu (2006-01-01 – 2006-11-01), pastebėtina, kad šiais metais kreipėsi daugiau asmenų: gauta 501 kreipimųsi daugiau nei per praėjusių metų tokį patį laikotarpį.

Daugiausia asmenų tiek pernai, tiek šiemet kreipėsi dėl teisinės pagalbos (šiais metais – 871, praėjusiais metais – 452) tarp jų dėl valstybės garantuojamos teisinės pagalbos (šiais metais – 18, praėjusiais – 17) ir dėl antstolių veiksmų (šiais metais – 353, praėjusiais – 242). Pažymėtina, kad daug mažiau asmenų kreipėsi dėl Kalėjimo departamento darbo ir kitų įkalinimo įstaigų pareigūnų veiksmų (šiais metais – 23, praėjusiais – 71). Taip pat mažėja skundų dėl policijos, ikiteisminio tyrimo, prokuratūros pareigūnų veiksmų. Besikreipiančiųjų dėl notarų atliekamų veiksmų skaičius padidėjo: praėjusiais metais kreipėsi 54 asmenys, šiemet – 95.

Asmenys į Teisingumo ministerija kreipiasi ir dėl informacijos suteikimo: šiemet tokių prašymų gauta 360, pernai – 387, tarp jų dėl įstatymų ar konkrečių įstatymo straipsnių išaiškinimo ir kt. (šiais metais – 29, praėjusiais – 13).

Padidėjo besikreipiančiųjų skaičius dėl Registrų centro ir jo filialų veiksmų (praėjusiais metais – 39, šiais metais – 82) bei dėl teismo teisėjų veiksmų (praėjusiais metais – 33, šiais – 119). Teisingumo ministerija atkreipia dėmesį, kad teismų nepriklausomumo principą įtvirtina Lietuvos Respublikos Konstitucija, todėl nei Teisingumo ministerija, nei jokia kita institucija neturi teisės kištis į teismų veiklą, spręsti teisėjų veiksmų ar priimtų sprendimų teisėtumo, pagrįstumo klausimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.