Lankydamasis Antarktidoje JT vadovas pabrėžė klimato atšilimo grėsmę

Penktadienį Jungtinių Tautų (JT) vadovas Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) išskrido į Antarktidą. Tai pirmasis JT generalinio sekretoriaus vizitas į šaltąjį žemyną, jo metu siekiama surinkti kuo daugiau duomenų apie klimato kaitą.
Generalinis sekretorius Ban Ki-moonas, klimato kaitą paskelbęs prioritetiniu klausimu, prieš išvykdamas į Kolinso ledyną ir Sedžongo tyrimų centrą, dalyvavo Čilės prezidento Eduardo Frėjaus oro pajėgų bazėje surengtame trumpame pasitarime su mokslininkais.

Į bazę JT vadovas skrido Čilės oro pajėgų transporto lėktuvu „C-130”. Jis galėjo savo akimis išvysti, kokią įtaką klimato atšilimas daro Antarktidos ledynams.

„Šią kelionę galima vadinti ekologine, tačiau aš esu čia ne tam, kad daryčiau sprendimus, o tam, kad praneščiau apie klimato kaitos keliamą grėsmę”, – ant nusileidimo tako susirinkusiems žurnalistams teigė raudonos ir mėlynos spalvų striuke vilkintis Ban Ki-moonas.

„Esu čia tam, kad stebėčiau pasaulinio atšilimo reiškinio įtaką, kad savo akimis įsitikinčiau ir sužinočiau viską apie tai, kas vyksta Antarktikoje ir praktiškai visame pasaulyje”, – pridūrė jis.

Per pasitarimą mokslininkai informavo JT lyderį apie ledynus, kurie dėl klimato kaitos tirpsta tiek Antarktidoje, tiek Andų kalnų pietuose.

Tarp mokslininkų pateiktų pavyzdžių buvo per 20 dienų ištirpusi Larseno platforma – daugiau nei 400 kvadratinių kilometrų ploto sniego kepurė.

Taip pat per kelerius metus nutirpo 120 metrų Hanos iškyšulio ledyno.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , .

1 atsiliepimas į "Lankydamasis Antarktidoje JT vadovas pabrėžė klimato atšilimo grėsmę"

  1. susirupinusioji

    baisu ir girdet tokius faktus……….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.