Bushas ir Merkel rančoje Teksase daugiausia kalbėsis apie Iraną

JAV prezidentas George’as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) penktadienį savo rančoje Teksase sutiko Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, su kuria sieks bendros pozicijos dėl Irano branduolinės programos.

G.W.Busho kvietimas apsilankyti jo 647,5 ha rančoje paprastai reiškia ypatingus ryšius. A.Merkel Kroforde praleis dvi dienas.

G.W.Bushas, kuris mėgsta svečiams aprodyti savo valdas, surengs ekskursiją ir kanclerei bei jos vyrui Joachimui Saueriui (Joachimui Zaueriui).

„Teksase … pakvietimas į savo namus yra nuoširdumo ir pagarbos išraiška ir kaip tik tai aš jaučiu kanclerei Merkel”, – sakė prezidentas, sutikęs sraigtasparniu atvykusią Vokietijos lyderę.

Tada jis nuvažiavo savo baltu pikapu, kuriame Merkel sėdėjo greta, o jų sutuoktiniai – gale. Vakarienei turėjo būti patiekta rūkytos jautienos nugarinės, kukurūzų košės su čiliais ir sūriu, pyrago su pekano riešutais.

A.Merkel yra antrasis sąjungininkas iš Europos, šią savaitę priimtas Jungtinėse Valstijose su ypatinga pagarba. Trečiadienį Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) buvo aprodytas Maunt Vernonas Virdžinijoje, kur gyveno pirmasis JAV prezidentas George’as Washingtonas (Džordžas Vašingtonas).

Tai visiškai nepanašu į šaltus G.W.Busho santykius su A.Merkel pirmtaku Gerhardu Schroederiu (Gerhardu Šrėderiu) ir buvusiu Prancūzijos prezidentu Jacques’u Chiracu (Žaku Širaku), kurie abu kritikavo JAV vadovaujamą invaziją į Iraką.

G.W.Bushas, iki kurio kadencijos pabaigos liko tik kiek daugiau nei metai, yra pasiryžęs nemažinti spaudimo Iranui dėl jo branduolinės programos.

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas) yra sakęs, kad Irano branduolinė programa yra negrįžtama ir kad Teheranas jau turi 3 tūkst. urano sodrinimo centrifugų, kurios įrengtos požeminėje Natanzo gamykloje.

Turėdama omenyje savo prekybinius interesus, Vokietija priešinosi JAV raginimui įvesti vienašales prekybos sankcijas Teheranui.

Anksčiau šią savaitę A.Merkel sakė, kad Vokietija parems griežtesnes Jungtinių Tautų sankcijas Iranui, jei Teheranas neatsižvelgs į tarptautinės bendrijos susirūpinimą dėl jo branduolinės programos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.