Gabiausiems Lietuvos moksleiviams – IT konkurso „Bebras“ prizai

Vilniuje, „Coca Cola Plaza” kino centre, šeštadienį vyks moksleivių informacinių technologijų konkurso „Bebras” nugalėtojų apdovanojimo šventė. Joje bus apdovanoti tiksliausiai konkurso metu į klausimus apie informacijos technologijas atsakę 5-12 klasių moksleiviai.

Konkurse, kuriame dalyvavo daugiau kaip 7 tūkstančiai moksleivių iš 312 šalies mokyklų, reikėjo atsakyti į klausimus, susijusius su kompiuteriais, logika ir kitomis informacijos technologijomis.

Konkurso organizatoriams šiemet talkino Nacionalinis egzaminų centras, suteikęs galimybę naudotis daugeliui mokyklų jau įprasta KELTO sistema.

„Konkursas „Bebras” jau tapo tradiciniu, kasmetiniu ir moksleivių ypač laukiamu. Su nekantrumu lauksime konkurso ir kitais metais”, – teigė konkurso organizacinio komiteto narė Jūratė Valatkevičienė.

Pasak jos, konkurse dalyvaujantys moksleiviai turi puikias galimybes pademonstruoti savo loginį mąstymą ir žinias, gautas mokykloje bei savarankiškai. „Tokie konkursai tikrai skatina moksleivius dar labiau gilintis į jiems įdomias mokslo sritis”, – sakė J. Valatkevičienė.

Organizatorių teigimu, šiemet niekas iš dalyvavusių neatsakė į visus klausimus, tačiau mažiausiai – vos 5 taškų – trūko Domui Nutautui iš Kauno Jėzuitų gimnazijos.

Pirmąsias 15 vietų savo amžiaus grupėse užėmusiems moksleiviams bus įteikti diplomai. O geriausius rezultatus konkurso metu pademonstravę moksleiviai ir užėmę pirmąsias keturias vietas savo amžiaus grupėse renginio metu bus apdovanoti rėmėjų prizais.

Apdovanojimo šventę ves muzikos grupės „G&G Sindikatas” narys Svaras, o po jos svečiams bus rodomas kino filmas „Žvaigždžių dulkės”, pateiktos vaišės.

Šiemet buvo išrinktos mokyklos, kurių daugiausiai moksleivių pateko į geriausiųjų 50-uką. Sveikinimų bei prizų sulauks šiose mokyklose konkursą vykdę mokytojai – Olga Globina iš Visagino „Gerosios vilties” vidurinės mokyklos ir Olga Korzenikova iš Visagino „Atgimimo” gimnazijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.