Šiemet Vilniuje jau įvyko daugiau nei 27 tūkstančiai avarijų

Per dešimt šių metų mėnesių Vilniuje įvyko 27 tūkstančiai 479-nios avarijos. Jose žuvo daugiau nei pusšimtis žmonių ir apie tūkstantis buvo sužeisti.
Sostinės policijos pareigūnai, rūpindamiesi pėsčiųjų saugumu gatvėse ir siekdami atkreipti dėmesį į jų daromus pažeidimus, dažniausiai organizuodavo prevencinio pobūdžio priemones, kurių metu ne bausdavo, o skatindavo pėsčiuosius eismo dalyvius būti drausmingais ir laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato, statistikos duomenys rodo, kad eismo įvykių, kurių metu sužeidžiami ar mirtinai sužalojami pėstieji, nemažėja.

Iš visų užregistruotų avarijų 325-kios įvyko dėl eismo įvykiai, atsitikę dėl pėsčiųjų eismo dalyvių kaltės. Dažniausios jų priežastys: ėjimas važiuojamąja kelio dalimi, kai tai draudžiama – 233 eismo įvykiai; ėjimas per kelią ne pėsčiųjų perėja, kai yra skiriamoji juosta, atitvarai – 21 eismo įvykis; reguliavimo signalų nesilaikymas – 38 eismo įvykiai.

Pasak pareigūnų, nuo šių metų spalio 22 dienos, siekiant mažinti eismo įvykių padarinius (žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičių), Kelių eismo taisyklių pažeidėjams taikomos administracinio poveikio priemonės.

Jai nubausti 84 pėstieji eismo dalyviai, pažeidę Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

Sostinės policijos pareigūnai dar kartą ragina visus eismo dalyvius neignoruoti Kelių eismo taisyklių, rinktis saugų greitį, atsižvelgti į meteorologines sąlygas, matomumą ir gebėjimą suvaldyti transporto priemonę, segėti saugos diržus, būti atidiems ir budriems prie vairo, kultūringiems ir draugiškiems visiems eismo dalyviams, o ypač atidiems būti pėstiesiems.

Policija įspėja, jog pėstieji eismo dalyviai privalo laikytis Kelių eismo taisyklėse numatytų pėsčiųjų pareigų.

Vien per avarijas antradienį Vilniuje buvo sužeisti 8 pėstieji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.