VPK pateiks įtarimus ne R.Juozaičiui, o jo šeimos įmonei

Vertybinių popierių komisija (VPK) pateiks įtarimus „Lietuvos energijos” vadovo šeimos nariams priklausančiai įmonei „RNI Property” pažeidus skaidrumo reikalavimą. Už tai gresia įspėjimas arba bauda iki 100 tūkst. litų.
VPK pirmininkė Vilija Nausėdaitė penktadienį žurnalistams pranešė, kad įtarimai, jog bendrovės vadovas Rymantas Juozaitis galėjo naudotis konfidencialia informacija, nepasitvirtino, nes akcijos perėjo iš vienos šeimos „kišenės” į kitą.

„RNI Property” akcijas įsigijo daug anksčiau. Jei rinka būtų informuota, kad bendrovė yra susijusi su R.Juozaičiu ir įvyko tokie sandoriai, tai rinkos reakcija nebūtų buvusi tokia aštri”, – teigė V.Nausėdaitė.

Pasak jos, R.Juozaičio dukters ir žmonos valdoma bendrovė bendradarbiauja su komisija, netrukus jai bus surašytas pažeidimų protokolas, tačiau tyrimas gali užtrukti kelis mėnesius.

R.Juozaitis spalio 18 dieną už daugiau nei 0,5 mln. litų iš savo žmonos Neringos Juozaitienės ir dukros Indrės Juozaitytės valdomos įmonės „RNI Property” įsigijo įmonės akcijų, mokant po 6 litus už akciją. Po šio sandorio „Lietuvos energijos” akcijos per tris dienas pabrango iki 7,68 lito, tačiau vėliau jų kaina gerokai smuko.

Valstybės valdomos bendrovės „Lietuvos energija” valdyba svarstė generalinio direktoriaus R.Juozaičio veiksmus ir nutarė, kad jo elgesys bus vertinamas tik gavus Vertybinių popierių komisijos (VPK) išvadas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.