Suformuotas „Gala” kino festivalio lapkričio mėnesio repertuaras

„Gala” kino festivalio rengėjai kruopščiai atrinko pirmiuosius penkis filmus, kuriais bus atidarytas lapkričio pabaigoje prasidedantis pirmasis tokio tipo renginys. Į filmų programą šią savaitę buvo įtraukti du intriguojantys filmai – bendra amerikiečių ir danų dokumentinė juosta apie garsų režisierių Davidą Lynchą „Lynchas” bei prancūzų psichologinis trileris „Garbinga kova”.
Kiek anksčiau į programą įtraukta japonų muzikinė melodrama „Merginos šoka hula”, meksikiečių provokuojanti drama „Blogi įpročiai” ir aštraus siužeto veiksmo trileris „Akis iš dangaus” iš Honkongo.
„Siekiame sudaryti stiprų ir intriguojantį repertuarą nuo pat pirmojo mėnesio”, – sakė „Gala” kino festivalio programos koordinatorius Edvinas Pukšta, kurį džiugina lapkričio mėnesį demonstruojamų filmų sąrašas ir įvairovė. „Džiaugiuosi, kad kino teatrų repertuarą praplėsime geriausiais nepriklausomo kino pavyzdžiais iš viso pasaulio”, – teigė jis.
Pirmieji „Gala” kino festivalio seansai įvyks lapkričio 23 dieną Vilniuje, kino centre „Coca Cola Plaza”. Festivalio filmai bus demonstruojami paskutinę kiekvieno mėnesio savaitę iki birželio. Per pirmąjį sezoną numatoma parodyti apie 40 kino filmų, vidutiniškai po penkis per mėnesį.

Galutinis lapkričio mėnesio „Gala” kino festivalio filmų repertuaras yra toks:

MERGINOS ŠOKA HULA (HULA GIRLS) / Japonija, 2006 m.
Režisieriui Lee Sang-ilui pavyko sukurti magišką kino spektaklį, kuriame užtenka vietos įspūdingiems šokiams, uždegančiai muzikai, spalvingiems personažams, komiškoms scenoms apie skirtingų kultūrų nesuderinamumą ir dramatiškoms siužeto linijoms apie angliakasių miestelį, kuriam sunkiai sekasi priprasti prie besikeičiančių laikų ir novatoriškų tradicijų.
BLOGI ĮPROČIAI (BAD HABITS) / Meksika, 2007 m.
Kanų festivalio programoje „Kino kritikų savaitė” sėkmingai pasirodžiusio režisieriaus Simono Basso dramoje per vieną lietingą naktį persipina skirtingų nuodėmingų personažų likimai, kuriuos nepataisomai griauna persivalgymas, melas, neištikimybė, religijos kultas, anoreksija, piktnaudžiavimas.
AKIS IŠ DANGAUS (EYE IN THE SKY) / Honkongas, 2007 m.
Pramoginis aštraus siužeto veiksmo trileris, kurį kino ekspertai vadina geriausiu Honkongo filmu po kultinės trilogijos „Dviguba rokiruotė” (Infernal Affairs), pavirtusios į „Oskarais” apibertą Martino Scorsese šedevrą „Infiltruoti”. Režisūroje debiutuojančio patyrusio scenaristo Nai-Hoi Yau efektingai sumontuotas policinis filmas apie nusikaltėlių persekiojimo operaciją tiesiog prašosi amerikietiško perdirbinio. Honkongo kino meno akademija nepagailėjo net 6 nominacijų nacionaliniams apdovanojimams.
LYNCHAS (LYNCH) / JAV-Danija, 2007 m.
Ypač informatyvus dokumentinis filmas apie didžiojo mistifikatoriaus Davido Lyncho kasdienybę, neeilinius įpročius ir keistus darbo metodus, kurį galbūt režisavo pats Davidas Lynchas. Niekas nežino, kas iš tiesų slepiasi po režisieriaus pseudonimu BlackAndWhite.
GARBINGA KOVA (FAIRPLAY) / Prancūzija, 2006 m.
Kiekvienoje sporto šakoje egzistuoja garbingo žaidimo taisyklės, kurias daugelis profesionalių sportininkų kartais pamiršta. Jiems reikalingas rezultatas, todėl būna, kad nenumaldomas pergalės troškimas išprovokuoja pasielgti negražiai. Verslo pasaulyje taip pat yra daug nerašytų taisyklių, kurios dažniausiai netenka prasmės, kai dėl vieno kontrakto susipeša keli konkurentai. Filmas įtraukia žiūrovus į aštrios įtampos, bjaurios taktikos, paslaptingų susitarimų voratinklį, kuriame vyrauja aistros, apkalbos, išdavystės, neištikimybė, šantažas, šmeižtas ir kerštas. Filmo herojai patenka į ekstremalias situacijas, rizikuoja savo gyvybėmis ir atskleidžia tikruosius savo charakterius, kai dėl geidžiamo rezultato ar aukštesnio posto kartais ryžtasi pažeisti sąžiningo žaidimo taisykles.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.