Suomijos žudikas buvo prisijungęs prie JAV suimto jaunuolio puslapio

Moksleivis, vienoje Suomijos mokykloje nušovęs aštuonis žmones, buvo prisiregistravęs interneto tinklalapyje, kuris, kaip manoma, priklausė vienam jaunuoliui, suimtam Jungtinėse Valstijose dėl žudynių mokykloje planavimo.
19 metų Pekka-Ericas Auvinenas (Peka Erikas Auvinenas), trečiadienį Pietų Suomijos Jokelos vidurinėje mokykloje nušovęs aštuonis žmones ir nusišovęs pats, vaizdo įrašų keitimosi svetainėje „YouTube” buvo prisijungęs prie vartotojo puslapio, priklausančio asmeniui slapyvardžiu „shadow19462”, rodo svetainės duomenys.

Baltame šio puslapio fone su automatais „Kalašnikov” rašoma, kad jis priklauso Dillonui Cossey (Dilonui Kosiui).

D.Cossey buvo suimtas praėjusį mėnesį, kai policija jo namuose Pensilvanijos valstijoje aptiko ginklų, kurie, kaip mano mokyklos pedagogai, buvo skirti surengti Kolambinos stiliaus žudynes mokykloje.

Šiame puslapyje yra daug vaizdo įrašų, liaupsinančių šaudymo incidentus JAV mokyklose.

P.E.Auvineno puslapis svetainėje „YouTube”, įregistruotas slapyvardžiu „naturalselector89”, praėjusį mėnesį buvo užblokuotas, bet „shadow19462” ketvirtadienį tebeveikė.

P.E.Auvinenas, pasivadinęs kitu slapyvardžiu, šioje svetainėje taip pat buvo paskelbęs vaizdo įrašų, pagerbiančių Ericą Harrisą (Eriką Harisą) ir Dylaną Kleboldą (Dilaną Kleboldą), kurie 1999 metais JAV Kolambinos vidurinėje mokykloje nušovė 12 bendramokslių.

Prieš trečiadienio žudynes, per kurias buvo nušauti penki mokiniai ir trys moterys, P.E.Auvinenas taip pat buvo paskelbęs perspėjimą apie savo planus bei vaizdo įrašą, pavadinimu „Jokelos vidurinės mokyklos skerdynės – 11/7/2007”.

„Nenoriu, kad tai būtų vadinama dar vienu „šaudymo incidentu mokykloje”, – rašė jis apie savo surengtas žudynes, kurias suplanavo taip, kad jos sutaptų su Rusijos bolševikų revoliucijos metinėmis.

Šiame vaizdo įraše, kurį „YouTube” po žudynių pašalino, nufilmuota Jokelos vidurinė mokykla. Po to pasirodo vienas vaikinas, į kamerą nukreipęs ginklą. Įraše garsiai skamba sunkiojo metalo muzika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.