A.Butkevičius: paštą siekta sužlugdyti

Susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį Seime viešai prabilo apie tai, kad buvo sąmoningai siekiama AB Lietuvos paštas privesti prie bankroto. Ministras taip pat užsimena apie planus keisti Lietuvos pašto vadovybę.

„Kas gali paneigti, kad paštą buvo stengiamasi sužlugdyti? Įmonės nuostolis dėsningai augo kiekvienais metais, galiausiai finansiniai nuostoliai sudarė beveik 50 proc. įstatinio kapitalo. Tokiu atveju, kas gali įmonę gelbėti? Skelbiamas bankrotas, ir tiek”, – „Respublikai” sakė A.Butkevičius.

Ministras taip pat teigė esąs beveik tikras dėl to, kas siekė sužlugdyti „Lietuvos paštą”, tačiau garsiai to išsakyti nesiryžo. Dėl suinteresuotų pašto bankrotu ministras teigė esąs „tikras 85 procentais”.

A.Butkevičiaus teigimu, paštas iš duobės brenda lėtai. „Siekiame, kad šiemet pašto nuostoliai būtų likviduoti. Dar šiemet turėtų būti padidinti atlyginimai mažiausiai uždirbantiems darbuotojams, o kitų metų pirmąjį ketvirtį algas pakelti visiems. Judame į priekį, bet žingsniai lėtoki”, – pripažino pašnekovas.

Tiesa, šios kadencijos Seimas beveik neabejotinai nepadės pamatų Lietuvos pašto privatizacijai. A.Butkevičiaus teigimu, siekiant vengti ažiotažo, įstatymų pataisos, kuriomis siekiama paštą išbraukti iš strateginę svarbą nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašo, parlamentui nebus teikiamos.

Ministras taip pat leido suprasti, kad jau ieškoma pamainos prieštaringai vertinamam Lietuvos pašto generaliniam direktoriui Ernestui Vaideliui.

„Būtų geriausia, kad kai kurių pašto vadovybės darbuotojų kompetencija būtų aukštesnė. Bet surasti kompetentingą darbuotoją sudėtinga, kai tokie nedideli atlyginimai. Bet, manau, ilgainiui bus išspręstas ir šis klausimas”, – reziumavo A.Butkevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.