Rūškana stalo teniso padangė

Akcinės bendrovės ETNA nenaudojamose gamybinėse patalpose baigiama įrengti puiki šiuolaikinė stalo teniso bazė.

Įkurtuvių išvakarėse

Jau įrengtos dvi sporto salės, kuriose stovės dešimt stalų: vienoje – keturi, kitoje – šeši. Treneriams parengtas atskiras kambarys, o sportininkams – dušų kambariai ir rūbinės. Vienu metu čia galės treniruotis per dvidešimt sportininkų. Bazė visiškai bus parengta iki naujųjų metų, o nuo 2008 m. pirmųjų dienų čia prasidės treniruotės.

Kaip sakė savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Ignas Pocius, skyrius nuomos tas patalpas. Tiesa, reikės laimėti nuomos konkursą, bet tai bus tik formalus dalykas, nes patalpų siūlytojas bus tik vienas, o jų nuomotojų – irgi vienas. Bet tvarka yra tvarka: jos dėlei būtina surinkti žinias, ar mieste nėra pigesnio nuomotojo. jau šiandien žinoma, kad tokio nėra.

Tokiu būdu Klaipėdos sporto centro stalo tenisininkai, kurie dar dabar treniruojasi savo senoje vietoje – S. Daukanto g. 24, turės keliauti į naujas patalpas. Viskas būtų puiku, jei ne nepatogi naujos stalo teniso bazės vieta: Šilutės plente prie buvusio „Rasos” kombinato. Vyresnio amžiaus vaikams – dar dar, o mažyliams iki jos nukakti bus nelengva.

Treneriai pakels sparnus

Šiuo metu tenisininkus treniruoja Laimutis ir Indra Udros. Patys kažkada gerai žaidė stalo tenisą, dabar ne pirmi metai tą savo patirtį ir meistriškumą perduoda kitiems.

„Jei mus iškels į tą užkampį, sulig ta diena aš su žmona einu lauk,” – „Klaipėdai” sakė L. Udra.

Tą salę, esą, šviesaus atminimo miesto vadovas Alfonsas Žalys pastatė specialiai stalo tenisui. Ir stalo tenisininkai jo nenuvylė: skynė pergales po pergalių. O dabar stalo tenisą, L. Udros nuomone, nežinia dėl kokių priežasčių paprasčiausiai norima numarinti. Niekur jis iš čia neisiąs ir net tegu kiti apie tai negalvoja. Rask šiandien tokį kvailį, kuris iš geresnių sąlygų eitų į blogesnes. Su žiburiu nerasi. O kai treneris nepaklūsta sporto funkcionieriams, prie jo pradeda kabinėtis: licencijos popieriai nesutvarkyti, mažai vaikų lanko treniruotes, viena žmona tedirba ir t.t.

Bus ieškoma išeities

I. Pocius, vertindamas susidariusią situaciją iš savo taško, mano, kad kitąmet I. Simonaitytės gatvėje esančioje suaugusiųjų mokykloje būtų galima įrengti nedidelį stalo teniso centriuką – salytę su keturiais stalais. Vaikams treniruotis ten būtų gan patogi vieta. Planuojama dirbti priimti dar vieną stalo teniso trenerį. Juoba kad yra kandidatūra – Violeta Kiseliovienė, dirbanti profesinėje mokykloje.

O į senąją stalo teniso sporto bazę šiomis dienomis jau atsidangins tenisininkų kaimynai – šokėjai. „Žuvėdros” pamainai reikės atiduoti vieną salę iš dviejų.

Ką bekalbėtume, stalo teniso padangė šiandien blendžiasi – gali kilti audra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.