Bibliotekos pasiryžo susigrąžinti skaitytojus

Kas penktam užsiregistravusiam skaitytojui – po knygą. Tokia akcija Klaipėdos savivaldybės viešoji biblioteka tikisi pagausinti vis mažėjantį skaitytojų ratą.

Skaitymo skatinimo akcija, prasidėjusi lapkritį, vyks ir visą gruodžio mėnesį, o naujiems prisiregistravusiems skaitytojams bus dovanojamos šiais metais išleistos ir populiariomis tapusios leidyklos „Šviesa” knygos. Dovanojamų knygų sąraše – grožinė literatūra vaikams ir suaugusiesiems. Knygos brangios – kainuojančios 30 litų ir daugiau.

Bibliotekos administracija nusprendė akciją skelbti tik keturiuose filialuose, kuriuose apsilanko vis mažiau klaipėdiečių.

Klaipėdiečių susidomėjimo tikimasi Miško filiale (Kretingos g. 61), Debreceno filiale (Debreceno g. 22), Pempininkų (Taikos pr. 79/81a) ir Laukininkų filialuose (Laukininkų g.42).

„Pagrindinis tikslas – žmonėms priminti apie bibliotekas ir jų teikiamas paslaugas. Prisipažinsiu, kad labiausiai baiminamės, jog žmonės neateitų registruotis tik dėl knygos, gautų ją ir dingtų kaip į vandenį. Registruotiems klientams siūlome gausų grožinės literatūros, įvairių mokslo šakų bei periodinių leidinių fondą, beveik visose bibliotekose, išskyrus Debreceno filialą, skaitytojai nemokamai naudojasi internetu. Taip pat už nedidelį mokestį jie gali kopijuotis dokumentus, veikti pas mus yra ką „, – vardijo bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

Pasak jos, per metus bibliotekos paslaugų atsisakė apie 800 klaipėdiečių. To priežastis – ne vien tik emigracija. Dėl Turgaus ir Tiltų gatvių rekonstrukcijų sumažėjo skaitytojų srautai į centre esančius bibliotekos filialus.

Pagrindinis viešosios bibliotekos kontingentas – mokiniai, studentai ir pensininkai. Visiems, išskyrus mokinius, metinis skaitytojo bilietas kainuoja 5 litai, mokiniams – tik litas.

B. Lauciuvienė dar negalėjo pasakyti, ar akcija sudomino uostamiesčio gyventojus. Žinoma tik tiek, kad Pempininkų filiale nuo mėnesio pradžios jau užregistruota 10 naujų skaitytojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.