Europos Sąjungos aplinkosaugos projektų įgyvendinimui pritrūko lėšų

Aplinkosaugos projektų vykdytojai nebeturi lėšų Europos Sąjungos (ES) projektams, kurie finansuojami iš 2004-2006 metų ES struktūrinių fondų.

Pasak Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA), papildoma parama projektų įgyvendinimui bus skirta iš valstybės biudžeto – 5,1 mln. litų atiteks „Aplinkos kokybės gerinimo ir žalos aplinkai prevencijos” projektams.

„Per kelerius metus išaugus statybinių medžiagų, statybos darbų bei kitų paslaugų kainoms, projektų vykdytojams nebepakanka skirtos paramos, kad galėtų atsiskaityti su tiekėjais ir pasiekti planuotus projekto tikslus. Susiklosčius tokiai situacijai ieškome sprendimo”, – sako APVA Struktūrinių fondų skyriaus vedėjas Saulius Vasiliauskas.

Projektų vykdytojai, norintys papildomos paramos, iki lapkričio 30 dienos APVA turi pateikti prašymus. Agentūra, įvertinusi šiuos prašymus, juos teiks Aplinkos ministerijai, kuri priims galutinį sprendimą dėl papildomos paramos skyrimo. Projektų vykdytojai prašymuose turi pagrįsti projektų išlaidų augimą.

Šiuo metu APVA yra gavusi ir nagrinėja 11 prašymų skirti papildomą paramą, kurių bendra suma viršija 6,4 mln. litų. Kaip prognozuoja APVA atstovas, prašymų skaičius augs, nes dar yra laiko iki galutinio prašymo teikimo termino.

„Papildoma parama bus skiriama tiems projektams, kuriems jau šiuo metu trūksta lėšų. Dauguma projektų yra baigiami, ir projektų vykdytojai turi ar planuoja atsiskaityti su tiekėjais iki metų pabaigos”, – teigia S. Vasiliauskas.

Tačiau, anot skyriaus vedėjo, lėšų trūksta ir tiems projektų vykdytojams, kurie darbų pabaigą planuoja kitais metais. Jiems papildoma parama būtų skirta iš 2008 m. biudžeto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.