„Tindirindžio” animacija Šiauliuose

2007 m. lapkričio 9-17 d. Šiaulių „Aušros” muziejaus Ch. Frenkelio viloje bus demonstruojami 5-ojo tarptautinio animacinių filmų festivalio „Tindirindis” filmai. Festivalio programa prasideda lapkričio 9 d. 16 val.
Festivalis stebina savo geografijos platumu. Šiauliuose pamatysime 151 filmą iš 22 valstybių. Žiūrovai turės itin retą galimybę išvysti filmus iš tokių tolimų šalių, kaip Iranas, Argentina, Australija. Festivalyje savo kūrinius rodys garsūs savo animacijos mokykla, Rusijos atstovai, o taip pat matysim Olandijos, Ispanijos, Gruzijos, Kanados, Prancūzijos, Kroatijos ir kitų šalių filmus.
Nors animacija laikoma vaikišku žanru, suaugusieji neliks nuskriausti, jiems skirta programa su „S” ženklu. Kaip ir televizinių serialų gerbėjai.
Ch. Frenkelio vila festivalio žiūrovus pasitiks pavirtus į improvizuotą kino mėgėjų klubą. Pertraukų metu žiūrovai galės vaišintis kava ir arbata, žaisti stalo žaidimus, naudotis improvizuota mini skaitykla, stebėti kino filmus iš kitų festivalių. Kino mėgėjų patogumui muziejininkai pasiuvo sėdmaišius ant kurių bus galima atsipūsti ir aptarti festivalio filmus. Medžiaga iš kurios pasiūti sėdmaišiai yra gauta iš jau likviduoto kino teatro „Lietuva” Vilniuje. Tokia medžiaga buvo aptraukinėjamos kino teatro kėdės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.